Τσίπρας για Πάτση: «Συμβολίζει τη λεηλασία του δημοσίου πλούτου από τις γαλάζιες ακρίδες» (vid)

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση Πάτση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη.

Χαρακτηριστικά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως ο αποπεμφθείς βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας συμβολίζει «τη λεηλασία του δημοσίου πλούτου από τις «γαλάζιες ακρίδες».

Ωστόσο υποστήριξε ότι το θέμα δεν περιορίζεται στον κ. Πάτση: «είναι ο Πάτσης, είναι ο Μαραβέγιας, είναι η κ. Νικολάου, είναι τα 7 δις απευθείας αναθέσεις, είναι ο κ. Στάσης της ΔΕΗ που μοιράζει μισθούς και μπόνους. Ο κ. Πάτσης συμβολίζει την λεηλασία του δημόσιου πλούτου από τις γαλάζιες ακρίδες».

Σε ερώτηση γιατί ζητά παραίτηση του κ. Πιερρακάκη απάντησε: «Ο κ. Πιερρακάκης δεν γνώριζε τι έκανε ο διευθύνων σύμβουλος στα ΕΛΤΑ; Μου θυμίζει η στάση του κ. Πιερρακάκη την στάση του κ. Μητσοτάκη που για όλα δεν γνώριζε. Τα έκανε ο κ. Πάτσης όλα αυτά από μόνος του;». Σε παρατήρηση ότι και ο ίδιο καλύπτει πρώην υπουργούς του όπως ο κ. Παππάς απάντησε ότι «Είναι άλλο να κατηγορείται κάποιος για πολιτικούς λόγους όπως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και άλλο να κατηγορούνται βουλευτές σαν τρωκτικά. Πρέπει να εστιάσουμε στο γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες εταιρίες ΙΚΕ που παίρνουν κόκκινα δάνεια έναντι πινακίου φακής». Συνδέοντας το ζήτημα και με την συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στην μεσαία τάξη είπε: «Υπάρχει μεγαλύτερη εξαπάτηση από αυτή. Εμείς με την Τρόικα πάνω από το κεφάλι μας είχαμε προστασία της πρώτης κατοικίας και τώρα χωρίς τρόικα μοιράζουν τα κόκκινα δάνεια της μεσαίας τάξης στους Πάτσηδες για πλειστηριασμούς».

Επιπλέον για τον κ. Πιερρακάκη σημείωσε: Η στάση του θυμίζει στάση του πρωθυπουργού. Φταίνε όλοι οι άλλοι, δε φταίω εγώ. Φταίει στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Πάτσης.

Δείτε επίσης: Α. Πάτσης «αδειάζει» ΝΔ-Μητσοτάκη: «Όλοι ήξεραν την δράση μου, δεν ήρθα ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο» (vid)

Loading