Τσίπρας: «Η ΝΔ μας επιστρέφει στη δεκαετία του ’60»

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την παρέμβαση της ΕΛΑΣ σε σινεμά.

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επέμβαση της Αστυνομίας σε δυο σινεμά όπου προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ» επειδή την παρακολουθούσαν ανήλικοι. Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς όπως φαίνεται κινήθηκαν κατασταλτικοί μηχανισμοί σε… σινεμά.

Η αστυνομική επέμβαση έγινε σε δυο σινεμά το Σάββατο και την Κυριακή.

Σήμερα Δευτέρα σε τηλεφωνική της παρέμαση στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη «άδειασε» τις δυο υπαλλήλους του υπουργείου οι οποίες και έκαναν την καταγγελία με αποτέλεσμα να μπει η Αστυνομία στα σινεμά.

Βεβαίως, για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δημοσιεύοντας μίας επεξεργασμένη φωτογραφία, επιτέθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Το περασμένο Σάββατο πήγα σινεμά, ευτυχώς στον κινηματογράφο Αθήναιον και όχι στο ΑΕΛΛΩ.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα, κυρίως από νέα παιδιά, παρακολούθησα την ταινία που σπάει ταμεία σε Ευρώπη και Αμερική, το «Τζόκερ».

Στο τέλος της ταινίας αυθόρμητα η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για κινηματογραφικό θέαμα.
Πέραν της μοναδικής ερμηνείας του Χοακίν Φίνιξ, η ταινία καταπιάνεται με δυο πολύ καυτά κοινωνικά ζητήματα. Την ψυχική νόσο και το μπούλινγκ απέναντι στους ασθενείς και ταυτόχρονα τη συστημική ταξική αδικία. Την αδικία που γεννά το ταξικό μίσος και κάποια στιγμή την εξέγερση των από κάτω, σε ένα καλοδουλεμένο κοινωνικό οικονομικό και μιντιακό σύστημα, που παρά τη συντονισμένη προσπάθειά του να παράξει κοινωνικό αυτοματισμό και συγκρούσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων που ελέγχει, κάποια στιγμή χάνει τον έλεγχο.

Βγαίνοντας από τον κινηματογράφο, είχα την αίσθηση ότι μετά από πολύ καιρό το Hollywood φτιάχνει, ίσως άθελά του, μια δυνατή ταινία με έντονο κοινωνικό αλλά και ευρύτερα πολιτικό περιεχόμενο. Χωρίς όμως ταυτόχρονα να το κραυγάζει, χωρίς να σε παίρνει από το χέρι για να σου υποδείξει το μήνυμα.

Που να φανταστώ ότι μια εβδομάδα αργότερα η νέα «προοδευτική» κυβέρνηση της ΝΔ, με εντολή μάλιστα λειτουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, θα έβαζε την ΕΛ.ΑΣ να αποκαταστήσει την τάξη; Και να μας επιστρέψει αισίως στη δεκαετία του ’60, ίσως και ακόμη πιο πίσω…

Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοίδης. Όχι παίζουμε…

ΥΓ: Η φωτογραφία προφανώς αποτελεί φωτομοντάζ των δημιουργών του διαδικτύου. Εμπνευσμένη θα έλεγα…».

Το περασμένο Σάββατο πήγα σινεμά, ευτυχώς στον κινηματογράφο Αθήναιον και όχι στο ΑΕΛΛΩ.Σε μια κατάμεστη αίθουσα,…

Gepostet von Alexis Tsipras am Montag, 21. Oktober 2019

YouTube
YouTube