Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Πάμε στον ΣΚΑΪ με Αυτιά και Πορτοσάλτε να κάνουμε διάλογο

«Ανεβήκατε να απαντήσετε για τα θέματα που σας έθεσα και μου απαντάτε στα τσιτάτα του Μάο Τσετούνγκ», είπε ο Αλεξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό

«Κατανοώ τον εκνευρισμό σας, το τελευταίο διάστημα πρέπει να βρίσκεστε – ακόμα και εσείς που έχετε μία δυσκολία να αντιληφθείτε την πραγματικότητα, κλεισμένος στον γυάλινο κόσμο του Μαξίμου – αντιμέτωπος με το κύμα οργής της ελληνικής κοινωνίας. Για αυτό είστε εκνευρισμένος. Αντί να μου απαντήσετε για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, μου απαντάτε για όσα ειπώθηκαν χτες στον ΣΚΑΪ» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Αν έχετε τόσο μεγάλο σαράκι, ελάτε να πάμε μαζί και στον ΣΚΑΪ, και σε οποιονδήποτε τηλεοπτικό σταθμό θέλετε, με τον κύριο Αυτιά, με τον κύριο Πορτοσάλτε, με όποιον θέλετε να κάνουμε διάλογο. Αλλά δεν το θέλετε αυτό. Έρχεστε εδώ περιφρουρημένοι να πείτε μία ατάκα, να την αναπαράξουν τα ΜΜΕ».

Μητσοτάκης: Είστε “εθνική παραφωνία”

Σκληρή απάντηση στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του, κατηγορώντας τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει καταψηφίσει όλες τις αμυντικές συμφωνίες, ακόμα και αυτή για την αγορά των Rafale και των φρεγατών Belharra από τη Γαλλία, όταν αυτή η συμφωνία προβλέπει ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης. Μην απορείτε λοιπόν γιατί σας αποκαλούμε εθνική παραφωνία, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αιχμηρός ήταν και για τις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, την οποία επίσης θα καταψηφίσει η αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας στον Αλέξη Τσίπρα: “Καταλαβαίνω ότι έχετε μία σημαντική διαφορά για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ επικαλούμενος την Αλεξανδρούπολη. Είναι πρόβλημα ή πλεονέκτημα την ισχυρή αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη; Θα ήθελα μια ξεκάθαρη τοποθέτηση επ αυτού” είπε ο πρωθυπουργός.

Δείτε επίσης: Παρασκήνια/ Πού είναι οι Συριζαίοι;