Τσίπρας: «Στην αντίληψη της κυβέρνησης δεν έχει θέση η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα»

«Ακούω και θα ακούσω κάποια αιτήματα, που κατά την άποψή μου είναι χρόνια και είναι λογικά, γιατί υπάρχουν πολλές στρεβλώσεις και στο φορολογικό μας σύστημα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας

Επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας την οποία κατηγορεί για παντελή απουσία αναφοράς στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Να σημειωθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας λίγο πριν την ομιλία του και τη συνέντευξη τύπου του στη ΔΕΘ.

«Δεν ήταν τυχαία η παντελής απουσία αναφοράς στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα από τις εξαγγελίες που γίνανε στην ΔΕΘ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κι αυτό γιατί όπως υπογράμμισε «στην αντίληψη της κυβέρνησης δεν έχει θέση η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

«Μπορεί να διαφωνούμε στο ποια είναι τα μέτρα που μπορεί κανείς να προσεγγίσει για να στηρίξει ένα κλάδο, αλλά αν δεν πιστεύουμε ότι ο κλάδος αυτός έχει λόγο ύπαρξης, αυτό είναι μια δομική διαφωνία» συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Το είδαμε και από το σχέδιο Πισσαρίδη και το είδαμε και από μια σειρά δηλώσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα για τα ζόμπι που δεν έχουν θέση στην ελληνική οικονομία και είναι μια αντίληψη που είπε εύγλωττα ο κύριος Πέτσας: “όποιος δεν μπορεί να προσαρμοστεί πεθαίνει”» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.

Σχετικά με τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο δε θα λυθούν με εξαγγελίες επιδοματικού χαρακτήρα.

«Ακούω και θα ακούσω κάποια αιτήματα, που κατά την άποψή μου είναι χρόνια και είναι λογικά, γιατί υπάρχουν πολλές στρεβλώσεις και στο φορολογικό μας σύστημα. Αλλά αυτό που πρέπει να αναζητήσουμε όλοι μαζί είναι δομικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις που θα στηρίξουν τον κλάδο» σημείωσε και εξήγησε ότι το μεγάλο όπλο είναι οι πόροι του Ταμείου Ανάπτυξης.

«Πρέπει να δούμε πως θα αξιοποιήσουμε το μεγάλο όπλο που έχουμε το επόμενο διάστημα, που είναι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης. Φοβάμαι ότι οι πόροι αυτοί δεν θα αξιοποιηθούν καθόλου για την στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας» τόνισε. Αντίθετα υπογράμμισε «υπάρχουν ενδείξεις ότι θα κατευθυνθούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία στην στήριξη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

«Ένα θα σας πω μόνο. Στο κομμάτι που αφορά τον δανεισμό, ήδη έχουν δεσμευθεί 500 εκατομμύρια για δανεισμό 13 μόνο μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με επιτόκιο 0,7-0,8%. Ουσιαστικά δηλαδή 500 εκατομμύρια για να μπορέσουν αυτοί οι επιχειρηματικοί όμιλοι να αλλάξουν το δανεισμό τους από τις συστημικές τράπεζες και να πάρουν φθηνό δάνειο και να έχουν κέρδος» υπογράμμισε και στη συνέχεια είπε ότι «στερούνται πόροι από την πραγματική οικονομία και από δεκάδες άλλες επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για τη στήριξη των επιχειρήσεων στον καιρό της πανδημίας θέτοντας στην ουσία το ερώτημα αν αυτά τα λεφτά ήταν αρκετά έτσι ώστε να επιλύσουν τα προβλήματα των επιχειρήσεων.

Οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ περιέγραψαν στον κ. Τσίπρα το πόσο δύσκολος θα είναι ο χειμώνας αφού δήλωσαν ότι οι 680.000 επιχειρήσεις του κλάδου που απασχολούν 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους θα πρέπει να λύσουν την δύσκολη εξίσωση, υψηλά λειτουργικά κόστη με μειωμένο τζίρο.

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας: «Η χώρα και ο κόσμος του πολιτισμού έχασαν σήμερα έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, έναν ακούραστο αγωνιστή»