Αναλύουμε τις θέσεις του Κώστα Τσουκαλά για τα μέτρα στήριξης και την πραγματικότητα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Επικριτική στάση προς την κυβέρνηση εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, χαρακτηρίζοντας τα πρόσφατα μέτρα στήριξης ως προϊόν επικοινωνιακής στρατηγικής, η οποία δεν αποπνέει πειθώ. Επισήμανε ότι τα μέτρα δεν οδηγούν αναγκαστικά σε εκλογές, αλλά αποκαλύπτουν μια πολιτική που προσπαθεί να κρύψει τις αδυναμίες της.
Ο κ. Τσουκαλάς τόνισε πως η κυβέρνηση παρουσίασε πλεονάσματα 4,8% του ΑΕΠ, ενώ οι προηγούμενες εκτιμήσεις προέβλεπαν 2,5%. Επεσήμανε ότι 6,41 δισ. ευρώ, ή το 2,7% του ΑΕΠ, έχουν στερηθεί από την αγορά και την κοινωνία λόγω κακού σχεδιασμού, και τώρα η κυβέρνηση επιστρέφει ένα πολύ μικρό μέρος αυτών. Ο ίδιος, παράλληλα, αμφισβήτησε την επικοινωνιακή λογική που προβάλλει η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες επιβαρύνονται συνεχώς με φόρους, χωρίς να απολαμβάνουν αντίστοιχες ωφέλειες.
Ο κ. Τσουκαλάς αναρωτήθηκε επίσης για την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, επισημαίνοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης υπήρξε αναποτελεσματική και επιβλαβής για τους πολίτες, κυρίως της μεσαίας οικονομικής διαστρωμάτωσης. Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κοινωνικών μέτρων για τη στήριξη των συνταξιούχων και των ενοικιαστών, υπογραμμίζοντας τις αδυναμίες της κρατικής βοήθειας.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση παραβλέπει την πραγματικότητα και καταφεύγει σε επικοινωνιακές τακτικές για να διαχειριστεί την εικόνα της, όπως χαρακτηριστικά είπε, θυμίζοντας τα χωριά Ποτέμκιν, τα οποία δημιούργησε ο Γκριγκόρι Ποτέμκιν για να παραπλανήσει την κοινωνία. Η στρατηγική της κυβέρνησης δεν πείθει πλέον κανέναν.
Πηγή περιεχομένου: in.gr