Ανάλυση της συνταγματικής αναθεώρησης και της πολιτικής στάσης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από τον Κώστα Τσουκαλά. Η συζήτηση γύρω από τη συνταγματική αναθεώρηση είναι σοβαρή και δεν μπορεί να θεωρείται ούτε μπακάλικο ούτε ανατολίτικο παζάρι, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς. Ο κ. Τσουκαλάς επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να παρακάμψει σημαντικά θέματα με έναν απολίτικο τρόπο, που δεν ανταγωνίζεται ούτε τον ρόλο του ούτε τη Βουλή.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την προώθηση του ζητήματος της αλλαγής επιλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης. Τελικά, ο πρωθυπουργός φαίνεται να αποδέχεται το θέμα, προσπαθώντας να ανατρέψει την εντύπωση που είχε δημιουργηθεί.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη αξιολόγησης στη δημόσια διοίκηση και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει μετατρέψει το ρουσφέτι σε εργαλείο πολιτικής, υπονομεύοντας τη διαδικασία αξιολόγησης. «Πόσοι διευθυντές κλινικών έχουν προκύψει από αξιολόγηση;», αναρωτήθηκε.
Αναφερόμενος στην αναθεώρηση του άρθρου 16, τόνισε ότι η κυβέρνησή του δεν εμπιστεύεται τον κ. Μητσοτάκη και ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή δωρεάν παιδεία καθώς και μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. «Θα επιδιώξουμε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον στην εκπαίδευση», ανέφερε.
Για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, υπογράμμισε την αναξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η πολιτική αυτή είναι περισσότερο ένας παλαιοκομματισμός.
Ο κ. Τσουκαλάς, αναφερόμενος στις υποθέσεις που συνδέονται με το δυστύχημα των Τεμπών, εξέφρασε την επιθυμία να αποκαλυφθούν όλες οι ευθύνες, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ενεργεί ως μοναδικός παίκτης.
«Η αλλαγή θα έρθει μόνο με προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία», δήλωσε, και κατέληξε τονίζοντας ότι οι Έλληνες πολίτες χρειάζονται μια δημιουργική διέξοδο από την πολιτική κατάσταση, και αυτή η επιλογή είναι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
Πηγή περιεχομένου: in.gr