Τζιτζικώστας: Το νέο ΕΣΠΑ θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη χρηματοδοτική παρέμβαση που έγινε ποτέ στην Κ. Μακεδονία (vid & pics)

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας παραβρέθηκε σήμερα (24/1) στον Πολύγυρο Χαλκιδικής σε ημερίδα με θέμα «Το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» και συγκεκριμένα στην Π.Ε Χαλκιδικής, στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Ρεπορτάζ: Κερασία Κοφινά – Χρίστος Φιλιππούδης

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε πως: «όσα εμπόδια και αν συναντήσαμε τα τελευταία χρόνια εμείς συνεχίσαμε έχοντας το βλέμμα  λίγο πιο πάνω από τα εμπόδια και τα προβλήματα αναζητώντας λύσεις όχι δικαιολογίες». Μάλιστα όπως τόνισε: «όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν με πολιτικές που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε μαζί από κάτω προς τα πάνω γιατί μόνο έτσι μπορούν να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι έγινε μια τεράστια υπερπροσπάθεια στους δύσκολους καιρούς που διανύσαμε ενώ έθεσε τους πέντε βασικούς άξονες για το νέο ΕΣΠΑ που είναι ο μετασχηματισμός της οικονομίας, η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, η χωρική ανάπτυξη, η διασύνδεση της Κεντρικής Μακεδονίας και η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Παράλληλα ο κ. Τζιτζικώστας εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νέα προγραμματική περίοδο καθώς όπως δήλωσε: «Η ΠΚΜ θα αξιοποιήσει μετά από σημαντική διεκδίκηση που καταφέραμε και πετύχαμε κονδύλια που θα φτάσουν το 1,5 δις ευρώ που μαζί με τα έργα από άλλα προγράμματα, τους εθνικούς πόρους και  την ιδιωτική οικονομία θα αποτελέσουν την μεγαλύτερη χρηματοδοτική παρέμβαση που έγινε ποτέ στην Κεντρική Μακεδονία και φυσικά στη Χαλκιδική». Τέλος είπε πως στη νέα προγραμματική περίοδο θα γίνουν ακόμα περισσότερα έργα ενώ έθεσε ως στόχο για τα επόμενα χρόνια ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο για τη Σιθωνία.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος και η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής κα Αγγελική Ωραιοπούλου. Επίσης παρόν ήταν και οι πέντε δήμαρχοι της Χαλκιδικής, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Γιάννης Κουφίδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος καθώς και τοπικοί παράγοντες.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωση για τα έως τώρα επιτεύγματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και για τα αποτελέσματα και τα οφέλη από τις δράσεις και τα έργα που ολοκληρώνονται. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο του Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Η Χαλκιδική στην πρώτη θέση απορρόφησης έργων - Απολογισμός των δράσεων ΕΣΠΑ και προοπτικές (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε επίσης: Η Χαλκιδική στην πρώτη θέση απορρόφησης έργων – Απολογισμός των δράσεων ΕΣΠΑ και προοπτικές (ΒΙΝΤΕΟ)