Β. Κικίλιας: «Στα μέσα Ιουνίου θα εμβολιάζονται οι ηλικίες 18-29»

Στο τέλος Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τις ηλικές 30 με 44 – Μέχρι μέσα Ιουνίου θα εμβολιάζονται ήδη οι ηλικίες 18 με 29 – Ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας στα μέσα του μήνα.

«Από το τελευταίο ακριτικό Κέντρο Υγείας στην παραμεθόριο, τα Νοσοκομεία, τα Mega εμβολιαστικά κέντρα, δεν έχει ξαναϋπάρξει τέτοια προσέγγιση του ελληνικού Δημοσίου προς τον πολίτη. Με αξιοπρέπεια, με ευγένεια, με χαμόγελο, με αγάπη και συναίσθηση της ευθύνης των υγειονομικών μας για αυτό το οποίο κάνουν. Τους είμαι υπόχρεος για όλη αυτήν την προσπάθεια και νομίζω ότι είχαμε πολλά-πολλά χρόνια να δούμε να ανταποκρίνεται έτσι το κράτος», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας το πρωί στον ANT1. 

propoli

Στο τέλος του μήνα ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια (και όχι μόνο για το AstraZeneca) για τις ηλικίες 30-44, ενώ έως τα μέσα Ιουνίου θα εμβολιάζονται και οι ηλικίες 18-29, επισήμανε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε πως είναι εξασφαλισμένες οι δεύτερες δόσεις του εμβολίου, για όποιον έχει κάνει την πρώτη δόση. 

«Μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, τις οποίες θα μας κάνει τον Ιούνιο, θα εμβολιάζουμε και τους 18-29. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μέσα στον Ιούνιο καθολική δυνατότητα εμβολιασμού, για όλες τις ηλικίες και άρα και η ανάλογη ευθύνη όλων μας να πάμε να εμβολιαστούμε», υπογράμμισε. 

Ο κ.Κικίλιας επισήμανε πως έχουμε ήδη προαγοράσει 30.000.000 εμβόλια και από αυτά, έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 3.650.000 εμβολιασμοί. Μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν πραγματοποιηθεί 5.400.000 εμβολιασμοί και θα έχουν εμβολιαστεί 3.520.000 συμπολίτες μας με μία δόση και 1.940.000 συμπολίτες μας πλήρως, ένα ποσοστό δηλαδή της τάξης του 18% του πληθυσμού της χώρας θα είναι πλήρως εμβολιασμένο. 

«Καταλαβαίνετε, έχοντας τη δυνατότητα να κάνουμε τον Ιούνιο από 3,5 ως 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς, πόσο πολύ αυξάνεται και η δυναμικότητα του συστήματος», επισήμανε ο υπουργός Υγείας. 

Στα μέσα του μήνα, όπως είπε ο κ. Κικίλιας, θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας. «Μας απασχολεί πώς θα εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι κατάκοιτοι και δεν μπορούν να φτάσουν σε ένα εμβολιαστικό κέντρο. Τέτοιο πρόγραμμα δεν έχει γίνει πουθενά στην Ευρώπη, ακριβώς επειδή επιχειρησιακά είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει. Και πάλι πρωτοπορούμε εμείς και θα το κάνουμε πρώτοι. Επεξεργαζόμαστε ένα πρόγραμμα που εμπεριέχει το μονοδοσικό εμβόλιο, που είναι ενδεχομένως πιο εύκολο στη χρήση. Πιστεύω ότι μέσα στο μήνα θα μπορέσουμε να κάνουμε ανακοινώσεις και να το υλοποιήσουμε», κατέληξε ο κ. Κικίλιας. 

Δείτε επίσης: ΕΕ: Δεν ανανεώνει την παραγγελία εμβολίων Astrazeneca για μετά τον Ιούνιο

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading