Β. Στίγκας: Οι «Σπαρτιάτες» δεν αποδεχόμαστε ούτε το «Βόρεια Μακεδονία» – Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική

«Πόσο πιο χαμηλά να πέσει αυτή η χώρα, όπου κάθε πικραμένος θέλει να μας ταπεινώνει. Εμείς οι “Σπαρτιάτες” δεν αποδεχόμαστε ούτε το “Βόρεια Μακεδονία”, γιατί η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Ήταν και θα είναι του Αλέξανδρου η γη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

propoli

«Εμείς, είμαστε στο μυαλό, στην καρδιά και στην ψυχή Έλληνες και δεν ανήκουμε στη συνομοταξία των ασπόνδυλων που ξεπούλησαν τη Μακεδονία. Τη Μακεδονία του Αλεξάνδρου, του Φίλιππου, του Αριστοτέλη, του Παύλου Μελά και όλων των Μακεδονομάχων, και όλων όσων έδωσαν μάχες και τη ζωή τους ακόμα, για το μεγαλείο της Ελλάδας», προσέθεσε ο κ. Στίγκας. «Και πίσω δεν θα κάνουμε ποτέ. Και γνωρίζουμε ότι οι Σκοπιανοί δεν τηρούν τη συμφωνία που υπέγραψαν, και αντί να σηκώσει το γάντι ο Μητσοτάκης και να καταργήσει μονομερώς αυτή την κατάπτυστη συμφωνία, πέρα βρέχει», υποστήριξε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ισχυρίστηκε: «Για μία φορά ακόμη ο πρωθυπουργός πήγε στην Άγκυρα, δηλαδή στη φωλιά του θηρίου, ως επαίτης, ως ζητιάνος και κάτι σαν υποτακτικός. Παρά τις πομπώδεις εκφράσεις και ζητωκραυγές για τη διακήρυξη των Αθηνών και το υποτιθέμενο μορατόριουμ στο Αιγαίο, η Τουρκία αποδεικνύει για μια φορά ακόμα ότι είναι λύκος και μάλιστα με άγριες διαθέσεις. Ο πρωθυπουργός και το υπουργείο Εξωτερικών δεν βλέπουν τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας; Ή κάνουν ότι δεν βλέπουν; Ο κίνδυνος είναι μεγάλος».

Επίσης, ο κ. Στίγκας υποστήριξε ότι «για το μόνο που ενδιαφέρεται ο κ. Μητσοτάκης είναι για τα δικαιώματα μιας μειοψηφίας που χαίρει ιδιαίτερης λατρείας από τον πρωθυπουργό. Τα δικαιώματα των λαθροεισβολέων, η δήθεν πάταξη της φοροδιαφυγής, εξοντώνοντας τους μικρομεσαίους, το κουκούλωμα του εγκλήματος των Τεμπών και άλλα πολλά. Ο κ. Μητσοτάκης, εκτός από το να γυρίζει την πλάτη στα προβλήματα του τόπου, αλλά και να δείχνει την πλάτη του και τα γόνατά του στους εχθρούς του έθνους μας, ξέρει να κάνει και τίποτα άλλο; Ως Έλληνας πολιτικός που θέλω μόνο το καλό του έθνους μας και την ευημερία του ελληνικού λαού θα το ξαναπώ άλλη μια φορά: Καμία επαφή και καμία συνδιαλλαγή με τους βάρβαρους Μογγόλους. Εμείς οι Έλληνες ως λαός έχουμε τεράστια δύναμη και μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, αλλά δεν έχουμε πολιτικούς με τσαγανό και το απαραίτητο ειδικό βάρος που κάνει ξεχωριστούς κάποιους ανθρώπους».

Παράλληλα, ο κ. Στίγκας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στη μετατροπή της βυζαντινής Μονής της Χώρας σε τζαμί, σημειώνοντας «ότι το υπουργείο Εξωτερικών θυμήθηκε να εκδώσει δήλωση διαμαρτυρίας στις 9:30 το βράδυ όταν είχαν τελειώσει τα δελτία ειδήσεων».

Όσον αφορά την ομιλία του Εντι Ράμα στο Γαλάτσι, σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών»: «Εδώ, στην Αθήνα, έκανε φιέστα αλβανική, ενώ μέχρι και πούλμαν κουβάλησε από την Αλβανία. Του άναψαν το “πράσινο φως” να έρθει στην Ελλάδα, ενώ εδώ και ένα χρόνο κρατάει παράνομα φυλακισμένο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, προσπάθησε στο παραλήρημά του ο Ράμα να μας μάθει ιστορία. Βάφτισε “Αλβανίδα” τη Μπουμπουλίνα μας και είπε: “Η Ελλάδα έχει ανάγκη τους Αλβανούς. Η Ελλάδα ανήκει στους Αλβανούς και στους Έλληνες”».

Τέλος, ο κ. Στίγκας χαρακτήρισε ως “μορφώματα τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ», ενώ ισχυρίστηκε ότι «τα κόμματα αυτά κατέστρεψαν την μεσαία και αγροτική τάξη, αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους».

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading