(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ/EUROKINISSI)

Βαρουφάκης: Έχει αρχίσει ήδη η γνωστή “μαύρη” προπαγάνδα – Το ΜέΡΑ25 θα είναι ενισχυμένο στην επόμενη Βουλή

«Το ΜέΡΑ25 όχι μόνο θα είναι στην επόμενη Βουλή, αλλά θα είναι και ιδιαίτερα ενισχυμένο», τόνισε ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στην Πάτρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αχαΐα.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «έχει αρχίσει ήδη η γνωστή “μαύρη” προπαγάνδα, ότι δηλαδή θα κλείσουμε τις τράπεζες, θα τινάξουμε την χώρα στον αέρα και θα βγάλουμε την χώρα από την Ευρώπη», σημειώνοντας ταυτόχρονα: «Εμείς χαιρετίζουμε την διαστρέβλωσή τους και το μίσος τους και προχωράμε με γνώμονα τις πολύ σοβαρές προτάσεις που καταθέτουμε τέσσερα χρόνια, έχοντας ήδη μία προϊστορία στην Βουλή».

propoli

Επίσης, ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει γίνει ένα απέραντο πλαίσιο προσοδοφορίας των διεθνών αρπακτικών και εμείς είμαστε οι μόνοι που τους κατονομάζουμε και εξηγούμε πώς το κάνουν».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το σύστημα «Δήμητρα», ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι «έχουμε κάνει παρουσιάσεις, έχουμε καταθέσει σχέδιο νόμου για αυτό, τον Δεκέμβριο του 2020 και τώρα τα “trolls” της ΝΔ το ανακάλυψαν», συμπληρώνοντας: «Είναι ένα ιδιαίτερα τεχνοκρατικά άρτιο σύστημα, συγκροτημένο και καλά δουλεμένο, το οποίο θα έπρεπε να το έχει κάθε χώρα της Ευρωζώνης. Πρόκειται για ένα ψηφιακό σύστημα πληρωμών, το οποίο δεν περνά μέσα από τις τράπεζες, δεν περνά από την Τράπεζα της Ελλάδας, δεν περνά μέσα από την ΕΚΤ, αλλά στήνεται πάνω στο taxisnet και επιτρέπει δωρεάν συναλλαγές στους πολίτες μέσα από το ίδιο λογισμικό σύστημα που τώρα χρησιμοποιείται μόνο από την ΑΔΑΕ. Επίσης, αν υπάρξει μία τραπεζική κρίση απαλύνεται το κόστος της κρίσης για τους πολίτες».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, για πιθανή μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση» και πρόσθεσε: «Δύο χρόνια καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και όποιον θεωρεί τον εαυτό του προοδευτικό κίνημα, κόμμα, οργάνωση, να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι χωρίς κόκκινες γραμμές και να γίνει μία συζήτηση προεκλογικά. Διότι μετεκλογικά δεν μπορεί να γίνει μία συζήτηση μεταξύ Δευτέρας και Τετάρτης, αφού είναι αδύνατο να υπάρξει μία σοβαρή σύγκληση σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα. Είπαμε όχι και κλείσαμε το παράθυρο. Δεν θα δώσουμε τις ψήφους μας για να γίνουν υπουργοί».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει αποφασίσει σε ποιες εκλογικές περιφέρειες θα είναι υποψήφιος, ο Γιάννης Βαρουφάκης είπε: «Σχεδόν έχω αποφασίσει, αλλά δεν θα το ανακοινώσω σήμερα. Απλά να πω ότι “ψήνομαι” για την Αχαΐα».

Όσον αφορά το σχέδιο του ΜέΡΑ25 για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι «έχουμε εκπονήσει και έχουμε καταθέσει αναπτυξιακό σχέδιο».

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε τους 11 υποψηφίους του ψηφοδελτίου Αχαΐας του ΜέΡΑ25, ενώ στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Αίγιο.

Δείτε επίσης: Γιάνης Βαρουφάκης: Αν καταρρεύσουν οι τράπεζες, υπάρχει το σχέδιο «Δήμητρα»

Loading