Βαρουφάκης: «Είναι δυνατόν να έχουμε 24% ΦΠΑ»;

Τι είπε για τις ανατιμήσεις ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον RealFm 97,8 και μεταξύ άλλων είπε πως η χώρα βρίσκεται σε μια νέα λιτότητα η οποία είναι πολύ σκληρή στα λαϊκά στρώματα.

Αρχικά, μιλώντας για την Τουρκία είπε:

«Η Άγκυρα από το 1950 έως σήμερα πάντα προτιμά τους διμερείς διαλόγους γιατί είναι ένας τρόπος να φορτώσεις στο τραπέζι της συζήτησης τα πάντα, έτσι ώστε να μη γίνει τίποτα. Και να εμφανίζεις την ελληνική πλευρά ότι δεν θέλει επίλυση των διαφορών».

Στη συνέχεια, μιλώντας για την πανδημία είπε:

«Πρόσφατα είχα εμπειρία με κοντινό συνάδελφο που πέρασε κάποιες δύσκολες ημέρες σε κλινική Covid, παρατηρούμε μια αποκτήνωση των ανθρώπων μέσα στο σύστημα υγείας. Τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού. Αυτοί οι άνθρωποι λειτουργούν υπό τραγικές συνθήκες».

Σχολίασε επίσης και τις ανατιμήσεις, λέγοντας πως «ελπίζω ότι δεν θα μπούμε σε μια νέα δεκαετία του 1970. Η νέα λιτότητα, γιατί περί αυτού πρόκειται όταν ζεις με 600-700 ευρώ τον μήνα και ξαφνικά έχεις μια αύξηση στους λογαριασμούς σου 30% και στις τιμές του σούπερ μάρκετ 25%, μιλάμε για μια πολύ σκληρή λιτότητα για τα λαϊκά στρώματα».

«Είναι δυνατόν να έχουμε 24% ΦΠΑ;» πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Βελόπουλος: «Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, αυτό είναι θίασος»