Βαρουφάκης: «Θα φέρουμε νόμο για την αποσύνδεση των συντάξεων από τον τζόγο των χρηματαγορών»

Κατάθεση νόμου για την αποσύνδεση των συντάξεων από τον τζόγο των χρηματαγορών προανήγγειλε ο γραματέας του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης επέκρινε το νομοσχέδιο καταγγέλοντας ότι: «η κυβέρνηση «Μητσοτάκης ΑΕ» επιστρατεύει επτά ανακριβείς πυλώνες για να περάσει αυτό το νομοσχέδιο».

propoli

Επίσης ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι: «καθώς δεν λέτε ότι πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία, ένας συλλογικός κουμπαράς, όπως κάνουν κι οι ασφαλιστικές εταιρείες. Ο συλλογικός κουμπαράς παραμένει με το μόνο που αλλάζει να είναι η κατάργηση της αλληλεγγύης (μεταξύ συνομήλικων και γενεών) και η αποσύνδεση τελικού μισθού από την σύνταξη».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 χαρακτήρισε ψευδεπίγραφη την Εγγύηση του Δημοσίου και τόνισε ότι: «Τι σημαίνει ότι οι εισφορές θα είναι εγγυημένες “σε πραγματικούς όρους”; Θα τοκίζονται με μηδενικά επιτόκια; Ή λαμβάνοντας υπ’ όψη τον επίσημο πληθωρισμό, κατά πολύ μικρότερο του “Πληθωρισμού των Φτωχών” καθώς είναι ταξικός ο πληθωρισμός. Και άρα, όχι μόνο τέλος στην αλληλεγγύη ώστε να διασφαλίζεται ένα ποσοστό επί του τελικού μισθού αλλά και καμία εγγύηση μη διαχρονικών απωλειών του προσωπικού κεφαλαίου».

Τι σημαίνει, αναρωτήθηκε «επενδυτικό προφίλ για έναν μικρομεσαίο που παλεύει για το μεροκάματο για έναν βιοπαλαιστή; Πόσο ευάλωτος είναι στα φύκια που θα του πουλάνε για μεταξωτές κορδέλες οι “θεματοφύλακες”; Δεν είναι επενδυτής: Βιοπαλαιστής είναι που εσείς του επιβάλετε να δίνει τις εισφορές του σε σκοτεινούς τύπους που θα τις τζογάρουν».

Δείτε επίσης: Θάνος Πλεύρης: «Αν οι υγειονομικοί εμβολιαστούν ακόμα και σήμερα θα γίνει άρση της αναστολής τους»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading