ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Βαρτζόπουλος για ενεργειακή κρίση: «Δεν ζούμε ημέρες 2015, ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι δεν ευθυνόμαστε εμείς»

Στο ATLAS TV και στην εκπομπή «Οι Απέναντι» φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ένταση με την Τουρκία, την ενεργειακή κρίση και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Ελληνοτουρκικά

Αρχικά σχετικά με το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία απάντησε: «Κανείς δεν θέλει κάτι τέτοιο, κανείς δεν εύχεται απώλεια ζωών. Ακόμα και αυτή να μην υπάρξει, θα υπάρξει μια μείζον οικονομική καταστροφή και για τις δύο χώρες. Δυστυχώς και εγώ δεν μπορώ πλέον να το αποκλείσω. Υπάρχει μια τέτοια κλιμάκωση που στο τέλος θα έχει αρνητικές συνέπειες για τον Ερντογάν αν δεν κάνει κάτι συγκεκριμένο. Επομένως δεδομένου ότι έχει μπροστά του τις εκλογές είναι πάρα πολύ πιθανόν, για να μην πω βέβαιο ότι αυτό το κρεσέντο έχει συγκεκριμένο στόχο που είναι η αμφισβήτηση δικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αν τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε απραγείς» και συμπλήρωσε σχετικά με το είδος της έντασης που πιθανόν να επιλέξει ο Τούρκος πρόεδρος:

propoli

«Το πιθανότερο είναι να υπάρξει μια πρόκληση σε θαλάσσιο επίπεδο η οποία θα έχει σαφή σημασία. Το να βγουν διερευνητικά σκάφη στο Αιγαίο δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Όμως αν πάει να τρυπήσει υφαλοκρηπίδα τότε η κατάσταση αλλάζει διότι δεν υπάρχει μόνο αμφισβήτηση αλλά ευθεία παραβίαση κυριαρχικού δικαιώματος. Αν προβεί σε κάποια τέτοια κίνηση θα την κάνει σε σημείο που θα προκληθούμε εμείς μέχρι το σημείο που δεν θα γίνεται να μην απαντήσουμε με σκοπό να μας εμφανίσει ως επιτιθέμενους».

Ενεργειακή κρίση

Ο βουλευτής στην συνέχεια αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της ενεργειακής κρίσης για το οποίο μάλιστα πραγματοποίησε εκδήλωση στον δήμο Χαλκηδόνας:

«Φυσικά και ο κόσμος είναι προβληματισμένος και ανήσυχος για να μην πω φοβισμένος. Βλέπει το τσουνάμι και αισθάνεται ότι είναι πολύ πιθανό να μην μπορεί να το αντιμετωπίσει χωρίς θυσίες και χωρίς μεγάλη υποχώρηση της ποιότητας ζωής. Από την άλλη πλευρά δεν ζούμε ημέρες 2015, ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι είναι κάτi που δεν ευθυνόμαστε εμείς, αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μια συγκροτημένη συνεπής προσπάθεια να αντιμετωπιστεί. Υποφέρει αλλά δεν αγανακτεί γιατί ξέρει ότι αυτό είναι μια φυσική καταστροφή η οποία ήρθε πάνω μας χωρίς δική μας ευθύνη. Δεν βιώνω τον θυμό και την αγανάκτηση που ζούσα όταν γυρνούσα στα χωριά το 2015. Στη συγκέντρωση στη Χαλκηδόνα είχα πολλές εκατοντάδες κόσμου που δεν θα ερχόταν αν δεν μας πίστευαν».

Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Ο κ. Βαρτζόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει τις αιχμές του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυρανάκη για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση το ζήτημα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

«Η αγωνία αυτή έχει εκφραστεί και κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια. Εγώ προσωπικώς είχα πει τότε στον υπουργό πως η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ας φέρει αυτόν τον τίτλο αλλά κατά την άποψη μου πρέπει να είναι μια Γενική Διεύθυνση τάξης και να οπλοφορεί.

Όπως έχουμε την ΟΠΚΕ θα είχαμε και την πανεπιστημιακή αστυνομία, πλήρως εξοπλισμένη και περιπολούσα στις πανεπιστημιουπόλεις. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει κάτι πιο ήπιο. Να βάλει μια επιστημονική αστυνομία που θα έχει μια ιδιαίτερη εκπαίδευση κάτι με το οποίο είχα διαφωνήσει.

Κλείνοντας εξέφρασε την άποψη του για το πως θα πρέπει να λειτουργεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία: «Πιστεύω ότι οι αστυνομικοί πρέπει να έχουν όλοι την ίδια εκπαίδευση, να είναι δικαστικοί υπάλληλοι άριστα εκπαιδευμένοι και όχι για 3 μήνες. Η κυβέρνηση επέλεξε αυτήν την ήπια λύση προσπαθώντας να δημιουργήσει μια ενδιάμεση κατάσταση. Είναι προφανές ότι αυτό δεν είναι λειτουργικό σε μια χώρα σαν την Ελλάδα. Βεβαίως δεν μπορούμε τώρα να υποχωρήσουμε και αυτό το οποίο θα γίνεται είναι να επιβάλουν στην ουσία την τάξη στα πανεπιστήμια τα ΜΑΤ κάτι που εμένα με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

Δεν διαφωνώ καθόλου με τη συνεχή παρουσία των ΜΑΤ όχι μόνο μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις αλλά και μέσα στα κτήρια. Στις τελευταίες εκλογές τα παιδιά της ΔΑΠ είχαν ιδιωτική ασφάλεια αλλιώς θα έτρωγαν ξύλο. Καλύτερα λοιπόν τα ΜΑΤ που θα επιβάλουν κάποια στιγμή την πανεπιστημιακή αστυνομία και επιτέλους θα επικρατήσει η τάξη».

Δείτε επίσης: Κ. Σκρέκας: Η Ευρώπη υιοθετεί το ελληνικό μοντέλο ανάκτησης υπερεσόδων στην ηλεκτροπαραγωγή

Loading