Βαρύ πρόστιμο για αισχροκέρδεια προαναγγέλλει ο Γεωργιάδης

“Δεν είναι άπειρες οι δυνατότητες του κράτους. Κάνω έκκληση σε όσους μπορούν να πληρώσουν, να πληρώσουν. Κάναμε και μια κίνηση για έκπτωση 25% σε όσους καταβάλουν τώρα υποχρεώσεις” δήλωσε σε συνέντευξή του στο OPEN, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης είναι  δύσκολο να εκτιμηθούν οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης. “Δεν ξέρει κανείς το ύψος της επίπτωσης π.χ. στην ανεργία, καθώς δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσουν τα μέτρα” είπε χαρακτηριστικά.

propoli

Ερωτηθείς για τους ελέγχους στην αγορά είπε ότι “στα σούπερ μάρκετ έχει περάσει η μείωση του ΦΠΑ. Από χτες έχουμε ξεκινήσει ελέγχους με μικτά κλιμάκια. Μάλιστα, βρήκαμε κι ένα σοβαρό περιστατικό αισχροκέρδειας. Θα είναι πολύ μεγάλο το πρόστιμο“.

Όσον αφορά στην παροχή ρευστότητας στην οικονομία, είπε ότι μέχρι το Μάϊο θα έχει ετοιμαστεί το πλαίσιο για την παροχή εγγυήσεων σε δάνεια με την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων.

“Προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις και παίρνουμε εργαλεία και τα μοχλεύουμε, ώστε όταν λήξει ο συναγερμός να κάνουμε ένα σοκ στην οικονομία. Αρχές Μαΐου θα ξεκινήσει η πρώτη σοβαρή κίνηση παροχής ρευστότητας μέσα από την διαδικασία των μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σε πρώτη φάση θα ανέλθει στα 3 δισεκ. και μετά μπορεί να ανέλθει στα 6 δισεκ.” σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

 

Loading