ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ (EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ)

Βασιλάκης: Εξετάζονται επιδοτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο κ.Βασιλάκης επεσήμανε πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζει επιδοτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πρότυπα της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

O πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Ελλάδος (ΣΕΑΑ) κ. Γιώργος Βασιλάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δήλωσε πως ακολουθώντας τα πρότυπα της Γερμανίας και της Ολλανδίας , το υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζει να δοθούν σημαντικά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων από ιδιώτες καταναλωτές, ιδιοκτήτες Ταξί αλλά και εταιρείες διανομής προϊόντων

Ο κ. Βασιλάκης διευκρίνισε ότι οι επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικού οχήματος στη Γερμανία κυμαίνονται έως 6.000 ευρώ ενώ στην Ολλανδία η επιδότηση είναι έως 5.000 ευρώ, με τις επιδοτήσεις για ιδιώτες να αναμένονται να είναι ανάλογες στην Ελλάδα, αλλά για επαγγελματίες αναμένεται να κυμανθούν από 10.000 έως 12.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ υπογράμμισε πως αυτή η επιδότηση θα θα αφορά μόνο όσους αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο οι οποίοι αν αποσύρουν και κάποιο παλαιό όχημα ταυτόχρονα θα λαμβάνουν κάποια επιπλέον επιδότηση.