Βασίλης Στίγκας: Ο προϋπολογισμός βασίζεται στην αισιοδοξία και όχι σε ρεαλιστικά δεδομένα

Βασίλης Στίγκας: Ο προϋπολογισμός βασίζεται στην αισιοδοξία και όχι σε ρεαλιστικά δεδομένα

Ο πρόεδρος του κόμματος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2025 στην Ολομέλεια της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι «δεν βασίζεται σε αριθμητικά δεδομένα και σε αλγοριθμικές προβλέψεις, αλλά σε μια αισιοδοξία πως όλα θα πάνε καλά».

Σημείωσε επίσης ότι «έχουμε καθήκον προς τον λαό να πούμε την αλήθεια για όσα στρεβλά περιέχει ο προϋπολογισμός, ο οποίος είναι σε σημαντικό βαθμό θεωρητικός». Αναφερόμενος στο στεγαστικό ζήτημα, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατανομή 1,1 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι είναι ανεπαρκής και δεν αντιμετωπίζει τις βασικές αιτίες της στεγαστικής κρίσης, όπως την έλλειψη προσιτών ενοικιαζόμενων κατοικιών και την αύξηση της ανισότητας στην πρόσβαση στέγης.

Ο Βασίλης Στίγκας τόνισε ότι η στέγαση δεν είναι απλώς οικονομικό ζήτημα, αλλά θεμελιώδης ανάγκη που επηρεάζει την κοινωνική συνοχή και την ποιότητα ζωής. Επισήμανε ότι είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι το στεγαστικό ζήτημα δεν παίρνει την απαραίτητη προσοχή στον προϋπολογισμό, ενώ τα ενοίκια αυξάνονται ραγδαία και η πρόσβαση σε προσιτές κατοικίες γίνεται ολοένα και δυσκολότερη.

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών επεσήμανε την ανάγκη για συγκεκριμένες παρεμβάσεις, όπως η μαζική δημιουργία νέων κατοικιών, φορολογικές ελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες και ρύθμιση της αγοράς ενοικίων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Σχολιάζοντας τον κατώτατο μισθό, ο Στίγκας ανέφερε ότι «στην Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας αριθμός, αλλά το σύμβολο της αδικίας και ο καθρέφτης μιας πολιτικής που έχει εγκαταλείψει τον εργαζόμενο» και προέτρεψε την κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στο στεγαστικό ζήτημα.

Τέλος, αναφέρθηκε στην πρόβλεψη του προσχεδίου του προϋπολογισμού για ανάπτυξη 2,3% το 2025, την οποία χαρακτήρισε «υπερβολικά αισιόδοξη και αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα», επισημαίνοντας τους κινδύνους μιας πιθανής ενεργειακής κρίσης και τις συνέπειες της παρούσας οικονομικής κατάστασης.

Loading

Play