Βγήκαν τα «μαχαίρια» στο ΚΙΝΑΛ – Τι θα γίνει με το ντιμπέιτ Ανδρουλάκη Παπανδρέου

O Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε τη μάχη του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού, με αιχμές κατά του συνυποψηφίου του και νικητή του πρώτου γύρου, Νίκου Ανδρουλάκη.

Σε υψηλούς τόνους ο Γιώργος Παπανδρέου έστρεψε τα πυρά του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, με επίκεντρο την θητεία του ως γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον για παλαιοκομματικές αντιλήψεις.

propoli

Με την κλεψύδρα να αδειάζει, ο κ. Ανδρουλάκης αθροίζει δυνάμεις από το στρατόπεδο του Ανδρέα Λοβέρδου μετά τη δήλωση του τελευταίου ότι θα τον ψηφίσει την Κυριακή, ενώ ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί να χαράξει στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ τη γραμμή «πρόοδος – συντήρηση», για να βάλει ένα πολιτικό διακύβευμα που θα του δώσει αφήγημα για την τελική αναμέτρηση, διαμηνύοντας στους οπαδούς του ότι θα γίνει ντέρμπι.

«Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση και ήρθε του κ. Σαμαρά με γραμματέα του κόμματος τον κ. Ανδρουλάκη πήγαμε σε μία λογική νομής της εξουσίας. 4 η ΝΔ, 2 ΤΟ ΠΑΣΟΚ, 1 ο κ. Κουβέλης. Δηλαδή ξανά το μοίρασμα της εξουσίας, ξανά αυτή η παλαιοκομματική αντίληψη» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε «την ανανέωση δεν τη φέρνει ο φίλος μου ο Νίκος, δεν τη φέρνει δυστυχώς».

Για fake news μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στις κατηγορίες, ενώ συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ανταπάντησαν δίνοντας στη δημοσιότητα παλιά ρεπορτάζ που αναφέρονται στο θέμα.

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν έχω κοστίσει στον λαό ούτε ένα ευρώ – Δεν έχω κάνει ούτε ένα ρουσφέτι

Σε συνέντευξή του ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε αρχικά σχετικά με τον δεύτερο γύρο των εκλογών: «Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός και συνυποψήφιός μου, Γιώργος Παπανδρέου, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση και είναι αδιανόητο να μην γίνει δεύτερος γύρος, πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες και καλώ τους 270.000  πολίτες παλιά μας μέλη, φίλους, παλιούς ψηφοφόρους που ήρθαν και μας στήριξαν να έρθουν και αυτή την Κυριακή.

Ζητώ ισχυρή εντολή ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής αυτονομίας της παράταξης… Είναι λάθος να μην τηρήσουμε το καταστατικό μας, είναι λάθος να μην κάνουμε κανονικά εκλογές. Είναι μια διαδικασία ανοικτή, δημοκρατική και πρέπει να ολοκληρωθεί ώστε ο επόμενος πρόεδρος, όποιος κι αν εκλεγεί να έχει μια καθαρή εντολή πού θα πάει η παράταξη», τόνισε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Απομακρύνεται το debate

Παράλληλα όσο περνούν οι μέρες φαίνεται ότι απομακρύνεται το debate, παρά τις διακηρύξεις και των δύο μονομάχων ότι θέλουν την τηλεοπτική αναμέτρηση. Η διαφωνία για το πώς θα γίνει το debate παραμένει, καθώς ο κ. Παπανδρέου που εμφανίζεται τώρα πρόθυμος, σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο, ζητά να είναι ελεύθερη κουβέντα, κάπως σαν αμερικάνικο ροντέο, ο δε κ. Ανδρουλάκης παραμένει προσηλωμένος στους κανόνες με τους οποίους έγινε η αναμέτρηση πριν τον πρώτο γύρο, από την οποία απουσίαζε ο πρώην πρωθυπουργός. 

Όπως σημείωναν οι συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη, “ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι υπέρ του ανοιχτού διαλόγου και γι’ αυτό συμμετείχε και στο debate του Α’ γύρου μαζί με τους 4 συνυποψηφίους του, σε αντίθεση με τον κ. Παπανδρέου. Ενόψει του β’ γύρου έχουν κατατεθεί αιτήματα από πολλά ιδιωτικά κανάλια και προφανώς δεν μπορεί να γίνει επιλογή κάποιου εξ αυτών. Η πρόταση του κ. Ανδρουλακη για τον β’ γύρο είναι σαφής και είχε συμφωνηθεί θεσμικά στην αρχική σύσκεψη των εκπροσώπων: ένα debate, στην ΕΡΤ, με συμμετοχή δημοσιογράφων από όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια. Επί της πρότασης αυτής θα γίνει συνεννόηση με τον κ. Παπανδρέου για να συμφωνηθούν οι όροι διεξαγωγής”.

Πάντως αυτό το power game μεταξύ των δύο όσον αφορά στον τρόπο διεξαγωγής του debate το πιο πιθανό είναι να οδηγήσει στην μη πραγματοποίηση του, άλλωστε o κ. Ανδρουλάκης έχει ήδη προγραμματίσει ομιλίες και συγκέντρωσεις στον Πειραιά, στην Ρόδο και την Κοζάνη, σήμερα αύριο και την Παρασκευή.

Δείτε επίσης: 4 πράσινα στελέχη ακολουθούν τον Λοβέρδο και στηρίζουν Ανδρουλάκη στον β ‘γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ

Loading