«Βλέπουμε πολλά κενά στην τακτική του κ. Μητσοτάκη»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Δημήτρης Βίτσας έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και ανέφερε μεταξύ άλλων πως στην τακτική Μητσοτάκη υπάρχουν πάρα πολλά κενά.
«Καλό είναι, αν σκεφτεί ο κος Μητσοτάκης να ξαναστείλει τέτοιου είδους βοήθεια, να φέρει πρώτα το θέμα για έγκριση στη Βουλή και συγχρόνως να πάρει τη γνώμη των αρχηγών των κομμάτων, χωρίς ίχνος επίδειξης αλαζονείας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βίτσας.
Αναλυτικά:
«..Με τον πιο κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο, καταδικάσαμε τη Ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία η οποία αντίκειται πλήρως στο διεθνές δίκαιο.
Συγχρόνως ζητάμε τη λήψη ακόμα πιο στοχευμένων κυρώσεων προς τη Ρωσία.
Μαζί με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης , εκφράσαμε στη Βουλή την πλήρη αντίθεσή μας στην αποστολή στρατιωτικού οπλισμού , κάτι που μπορεί να δημιουργήσει άμεση εμπλοκή.
Αυτή όμως η αντίθεσή μας, δεν παραγνωρίζει τις απαράδεκτες και μη αποδεκτές δηλώσεις της κας Ζαχάροβα .
Και βέβαια, στην τακτική Μητσοτάκη βλέπουμε πάρα πολλά κενά και απομάκρυνση από το ενιαίο δόγμα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδα, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Δεν συμφωνούμε όμως ότι μπορεί ο Ρώσος πρέσβης ή η εκπρόσωπος τύπου της Ρωσικής κυβέρνησης να στοχοποιεί με τέτοιο τρόπο την Ελλάδα. Έστω και με χαμηλούς τόνους θα πρέπει να δείξουμε ότι δεν είναι αποδεκτές τέτοιου είδους παρεμβάσεις στις αποφάσεις του Ελληνικού κοινοβουλίου.
Καλό είναι, αν σκεφτεί ο κος Μητσοτάκης να ξαναστείλει τέτοιου είδους βοήθεια, να φέρει πρώτα το θέμα για έγκριση στη Βουλή και συγχρόνως να πάρει τη γνώμη των αρχηγών των κομμάτων, χωρίς ίχνος επίδειξης αλαζονείας.
Με βάση την αρχή του εθνικού συμφέροντος και της ανταλλαγής απόψεων, θα μπορούσαν να γίνουν τέτοιες συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών. Κανείς μέχρι τώρα δεν θεώρησε αχρείαστη μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Από τη πλευρά του κου Μητσοτάκη, αυτή η άρνηση δείχνει αλαζονεία και αντικοινοβουλευτική νοοτροπία.
Σε κάθε περίπτωση, επειδή όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό τον πόλεμο, θα πρέπει να ζήσουν μαζί στο μέλλον, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Όταν εμπλεκόμαστε σε μια τέτοια κατάσταση, το πρώτο ζήτημα που μπαίνει είναι το διεθνές δίκαιο και το εθνικό συμφέρον, με την ορθή λειτουργία της δημοκρατίας.
Να ληφθεί υπόψη ότι μέχρι στιγμής στο δημόσιο διάλογο, ούτε ένας απόστρατος( κάτι παραπάνω ξέρουν οι άνθρωποι ), δεν έχει συμφωνήσει με την τακτική που ακολούθησε ο κος Μητσοτάκης.
Όμως είναι άλλο πράγμα η αντίθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΝΔ, ή η όποια αντίθεση Τσίπρα και Μητσοτάκη, και άλλο η υιοθέτηση απόψεων όπως αυτές της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και της εκπροσώπου της Ρωσικής κυβέρνησης.
Όλοι θα πρέπει να παίρνουν υπόψη τους στη ρητορική τους, ότι δεν μιλάμε για μια υπόθεση 10-15 ημερών αλλά για κάτι που θα επηρεάσει την παγκόσμια κατάσταση για αρκετό χρονικό διάστημα.
Νομίζω ότι συμφέρει τη Ρωσία να υπάρχει ανθρωπιστικός διάδρομος , κάτι που δεν συμφέρει τα τάγματα του Αζόφ…».
Δείτε επίσης: Βίτσας: «Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία» (vid)
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προτρέπει για ενίσχυση των στρατιωτικών ικανοτήτων
- Ο προβληματισμός των Ισραηλινών για την διγλωσσία του Τραμπ
- Διαγραφή Αντώνη Σαμαρά: Αντίκτυποι και οι τουρκικές αντιδράσεις
- Γκαγκάτσης στον χώρο των αποδυτηρίων της Εθνικής: Αξίζατε την πρώτη θέση – Είμαι πεπεισμένος για την πρόκριση στο Μουντιάλ
- Διαδηλώσεις στον Βόλο: Ένταση και επεισόδια στην πορεία για το Πολυτεχνείο