Βορίδης από Θεσσαλονίκη: Σαφές το δίλημμα στις επόμενες εκλογές – ‘Η αυτοδύναμη ΝΔ ή ξανά Αριστερά (vid & pics)

Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης για εκδήλωση που πραγματοποίησε η γραμματεία τοπικής αυτοδιοίκησης και διαχείρισης κρίσεων της Νέας Δημοκρατίας στο Ωραιόκαστρο με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα και τους πολίτες».

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης ξεκίνησε την τοποθέτηση του με αναφορά στο ζήτημα των παρακολουθήσεων κάνοντας επίθεση στον κ. Ανδρουλάκη που δεν δέχτηκε να ενημερωθεί ιδιωτικώς για τα αίτια που οδήγησαν στην παρακολούθησή του.

«Η Νέα Δημοκρατία και σε αυτήν την υπόθεση είναι ενωμένη».

Θέλοντας να απαντήσει σε ψιθύρους που εξακολουθούν να ακούγονται μετά την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, κ. Καραμανλή για τις παρακολουθήσεις, ο κ. Βορίδης τόνισε πως και σε αυτήν την υπόθεση η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως ενωμένη και συντεταγμένη.

«Ακούσαμε ότι η κυβέρνηση καταρρέει, ότι δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση να βρίσκεται στην εξουσία. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί την πλειοψηφική στήριξη των πολιτών», ανέφερε ο υπουργός.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις εκλογές που θα έρθουν στο τέλος της τετραετίας σημείωσε πως το κεντρικό δίλλημα για τους πολίτες θα είναι είτε να συνεχιστεί η κανονικότητα με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είτε να ξαναζήσουμε την Αριστερά με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και συγκυβέρνηση από τον Βαρουφάκη και τον Ανδρουλάκη, την οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «δεν πρέπει να ξαναζήσουμε ποτέ ξανά».

«Στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Από την Θεσσαλονίκη και αναφερόμενος στο έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο υπουργός εξήγγειλε χίλιες προσλήψεις στην δημοτική αστυνομία, οι οποίες έχουν συνυπολογιστεί στον φετινό προγραμματισμό για την στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Η τοπική αυτοδιοίκηση ως μοχλός ανάπτυξης της χώρας (vid & pics)