ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ EUROKINISSI

Βουλή: Άρση ασυλίας και για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανό

Η Βουλή αποφάσισε σήμερα, εκτός από την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, την άρση της ασυλίας και ενός ακόμη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του Διονύση Καλαματιανού.

Η Ολομέλεια αποφάσισε με 231 ψήφους υπέρ, 39 ψήφους κατά και 9 «παρών» (σημειωτέον πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 86 βουλευτές, άρα μια μερίδα αυτών ψήφισε υπέρ της άρσης, καθώς και ο ίδιος ο βουλευτής ζήτησε να του αρθεί η ασυλία, κάτι που δεν έγινε στην περίπτωση Πολάκη, όπου όλος ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε σύσσωμος κατά) την αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανού, η οποία αφορά σε ανώνυμη επιστολή σε βάρος του για τις παραβάσεις της δωροληψίας υπαλλήλου, της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης κατά την περίοδο που ήταν γενικός γραμματέας στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο Διονύσης Καλαματιανός επισήμανε ότι η εισαγγελική αρχή αναζήτησε τον φερόμενο ως υπογράφοντα της επιστολής και βεβαίωσε ότι αυτό το πρόσωπο δεν ταυτοποιήθηκε και είναι άγνωστο.

«Η εισαγγελία, όπως ειδικά προβλέπεται, δεν μπορεί να προβεί σε καμία άλλη αξιολόγηση του περιεχομένου της καταγγελίας και διαβίβασε τον φάκελο στη Βουλή. Πρόκειται, δηλαδή, ουσιαστικά για μια ανώνυμη επιστολή. Μια ανώνυμη επιστολή με ανυπόστατο, απόλυτα ψευδές και συκοφαντικό περιεχόμενο. Έχει ως μόνο στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις και να προσπαθήσει να με πλήξει ηθικά και πολιτικά», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, o οποίος όμως ζήτησε την άρση της ασυλίας του.

«Ζητώ την άρση της ασυλίας μου»

«Ζητώ την άρση της βουλευτικής ασυλίας μου, διότι επιθυμώ να ξεκαθαρίσει ενώπιον της Δικαιοσύνης αυτή η βρώμικη επίθεση εναντίον μου και να ξεσκεπαστούν ο/οι θρασύδειλοι, που κρυπτόμενοι επιδιώκουν να με πλήξουν με αυτόν το σκαιό τρόπο. Αμέσως μετά την αποκάλυψη της πραγματικής τους ταυτότητας, θα καταστεί εφικτό να υποβάλλω έγκληση, ώστε να τους επιβληθούν οι δέουσες ποινικές κυρώσεις», είπε ο Διονύσης Καλαματιανός και ανέφερε ότι:

«Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στο οποίο προεδρεύει ο εκάστοτε γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, σύμφωνα με το νόμο 2932/2001 (Α΄ 145), γνωμοδοτεί μεταξύ άλλων, για μεταβολή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και για μειοδοτικούς διαγωνισμούς για τη σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.

Το Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από εκπροσώπους φορέων της ακτοπλοΐας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας, εκφράζει απλή γνώμη για τα θέματα αυτά.

Ο εκάστοτε υπουργός Ναυτιλίας έχει την αποφασιστική αρμοδιότητα και μπορεί να αποδεχθεί ή όχι την απλή γνώμη του Συμβουλίου.

Όλες οι γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου ανακοινώνονται και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Το ίδιο έγινε και με τη συγκεκριμένη, για την οποία ο ψευδώνυμος επιστολογράφος ψευδώς ισχυρίζεται ότι δήθεν πλαστογράφησα το απόσπασμα των οικείων πρακτικών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαματιανός.

Ο βουλευτής επισήμανε εξάλλου, ότι «ο ψευδώνυμος επιστολογράφος, ψευδώς ισχυρίζεται ότι δήθεν με φωτογραφική προκήρυξη μετέτρεψε σε άγονη τη γραμμή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης “Κέρκυρα-Παξοί-Βασιλική Λευκάδας-Πισαετός Ιθάκης-Σάμη Κεφαλληνίας-Ζάκυνθος και επιστροφή” και δήθεν την ανέθεσε σε μια εταιρεία», καθώς ως γενικός γραμματέας, καμία προκήρυξη δεν μπορούσε να υπογράψει, καμία γραμμή δεν μπορούσε να μετατρέψει σε άγονη και καμία σύμβαση δεν μπορούσε να υπογράψει με οιαδήποτε εταιρία, καθώς δεν είχε καμία τέτοια αρμοδιότητα.

«Ήταν αίτημα των φορέων των νησιών»

«Η προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου όγδοου του ν.2932/2001 (Α΄145) και μόνο ο εκάστοτε υπουργός μπορούσε να προκηρύξει και να συνάψει τέτοια σύμβαση. Το δρομολόγιο αυτό και η σύνδεση των νησιών του Ιονίου με πλοίο ήταν αίτημα των φορέων των νησιών», είπε ο κ. Καλαματιανός και πρόσθεσε:

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας μου στο υπουργείο Ναυτιλίας, είχα ως μοναδικό μου στόχο και ενδιαφέρον να υπηρετήσω το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες. Συγκρούστηκα με συμφέροντα και εκτέλεσα τα καθήκοντά μου με εντιμότητα και ακεραιότητα».

Όσον αφορά την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη αυτή αποφασίστηκε μετά από μήνυση που υπέβαλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, σε ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο facebook.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr