Βουλή: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Με ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ θα ψηφιστεί η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ 25 και Ελληνική Λύση ψήφισαν κατά.

Συγκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι είναι «ένα μείζον θέμα, αυτό του υποχρεωτικού εμβολιασμού, έρχεται με τροπολογία της τελευταίας στιγμής. Τα μείζονα θέματα απαιτούν όμως μείζονα σοβαρότητα και ουσιαστική συζήτηση γιατί είναι θέματα πειθούς και έχουν σχέση με την δημόσια υγεία και την αυτοδιάθεση του πολίτη».

Είπε συγκεκριμένα:

  • Ναι στο στόχο όχι στον τρόπο. Σε ορισμένες κατηγορίες πληθυσμού πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικός εμβολιασμός. Η Επιτροπή Βιοηθικής λέει όμως ότι η πολιτεία πρέπει να προχωρήσει με κλιμακούμενες πρωτοβουλίες.
  • Ιδιοτελής η σκέψη σας να επιβάλλετε οριζόντια ποινές για όσους αρνούνται, χωρίς να εξαντλήσετε τα μέτρα. Πού είναι η ευνομούμενη πολιτεία που πείθει τους πολίτες και αντιμετωπίζει τους φόβους τους;
  • Οι αστυνομικές λογικές και η αυταρχική διαχείριση τροφοδοτούν και ενισχύουν τις αντιεμβολιαστικές απόψεις και την άρνηση. Μια πολιτεία που νομοθετεί με το «πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι» δεν είναι πειστική.
  • Μια χαραμάδα να ανοίξετε ενάντια στην εργασία, αυτή θα γίνει χάσμα από τις δυνάμεις που επιθυμούν να την εκμεταλλευτούν. Τίθενται έτσι σε κίνδυνο βασικά τα εργασιακά δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.

Το ΚΚΕ βλέπει άνοιγμα των απολύσεων με αφορμή τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τονίζοντας ότι: «ενώ δεν κάνατε τίποτα για να πείσετε τους πολίτες και να ενισχύσετε το ΕΣΥ κουνάτε το δάχτυλο στον λαό και ανοίγετε τον δρόμο για την απόλυση».

Δείτε επίσης: Φ. Γεννηματά: Καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν – «Νοιαζόμαστε, εμβολιαζόμαστε» το μήνυμα του ΚΙΝΑΛ (pic)