Βούλτεψη: «Όποιος έχει το κράτος, έχει και το παρακράτος»
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βούλτεψη: «Όποιος έχει το κράτος, έχει και το παρακράτος»

Όλα τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας σχολίασε η βουλευτής Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Αναφερόμενη στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το ταμείο ανάκαμψης, σημείωσε:

«Αυτό το οποίο επικράτησε, ήταν η τελικά η ανάγκη διάσωσης της Ευρώπης, διότι ουσιαστικά διασώζεται το σύνολο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και κατέληξαν σε μια καλή συμφωνία, που για την Ελλάδα είναι ακόμα καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες και αυτό αποδεικνύει το πόσο δίκαιο είχε ο πρωθυπουργός, όταν δεν έκανε αυτό το οποίο τον πίεζε να κάνει ο κ. Τσίπρας. Να αρχίσει να πετάει τα λεφτά από το παράθυρο», ανέφερε.

«Η κυβέρνηση τί πέτυχε;. Να δώσει το γενναιότερο πακέτο στη διάρκεια της κρίσης για να μην φτάσουμε στην κατάσταση που έφτασε η Ισπανία του Ιγκλέσιας», είπε. «Καταλήξαμε σε μια συμφωνία που η Ελλάδα παίρνει τα περισσότερα αναλογικά με τον πληθυσμό της».

Δεν πρόκειται για μνημόνιο αλλά για δάνειο και ισχύει για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ.

«Είναι δάνεια. Αυτό ισχύει για όλες τις χώρες. Τί θα γίνει θα επιβάλει μνημόνιο στη Γερμανία;. Δεν γίνονται αυτά. Αυτό ήταν ένα παγκόσμιο θέμα το οποίο η Ευρώπη προσπάθησε να αντιμετωπίσει για τα μέλη της».

Η Γεροβασίλη θεώρησε ότι φταίει ο γάιδαρος, φταίει το σαμάρι

Σχολιάζοντας την προσφυγή της Όλγας Γεροβασίλη κατά της εφημερίδας «καθημερινή» που δημοσίευσε τα ηχητικά ντοκουμέντα για την τραγωδία στο Μάτι, είπε:

«Η κυρία Γεροβασίλη λοιπόν θεώρησε ότι φταίει ο γάιδαρος, φταίει το σαμάρι και κάνει μήνυση στους δημοσιογράφους οι οποίοι έκαναν τη δημοσιογραφική επιτυχία δημοσιεύοντας το ηχητικό ντοκουμέντο.

Βεβαίως εξώδικο έκανε γιατί ο νόμος λέει ότι πρέπει να προηγηθεί το εξώδικο, αλλά προφανώς η εφημερίδα δεν πρόκειται να πάρει πίσω τίποτα από όλα αυτά γιατί έχει το ντοκουμέντο και προφανώς δεν μπορεί να σταθεί μια τέτοια μήνυση της κυρίας Γεροβασίλη πουθενά».

«Το ζήτημα μου είναι», συνέχισε, «ότι εγώ φωνάζω εδώ και καιρό και μια ζωή λέτε ότι το τερμάτισε η Βούλτεψη, κλπ. Φωνάζω από πριν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν είναι κανονικό κόμμα, δεν λειτουργεί εντός κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Φέρεται όπως τα λατινοαμερικανικά ή άλλα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Είναι ένα μείγμα Σταλινισμού και Περονισμού και θέλει να ελέγχει ξεκάθαρα, τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, την αστυνομία, την πυροσβεστική, τα σώματα ασφαλείας, να ελέγχουν, ότι κάνουν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα», ανέφερε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Παπαγγελόπουλου στον Flash 99.4, ότι υπήρχε παρακράτος που δρούσε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι, «δεν υπάρχει παρακράτος των άλλων. Όποιος έχει το κράτος έχει και το παρακράτος και γιαυτό λέγεται αυτό. Δεν θα μας αλλάξει και τους ορισμούς ο κ. Παπαγγελόπουλος. Αυτός ήταν το κράτος, αυτός ήταν και το παρακράτος. Αυτά είναι ξεκαθαρισμένα. Αυτό που λέει, δεν γίνεται. Είναι παρά το κράτος».

Ο Ερντογάν θέλει αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Σχολιάζοντας την ολοένα και κλιμακούμενη προκλητική στάση της Τουρκίας η κ. Βούλτεψη, είπε πως ο Ερντογάν θέλει την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενώ όπως είπε δεν είναι σε θέση ισχύος ο σουλτάνος.

«Ενδιαφέρονται μόνο για το καινούργιο βαθύ τους κράτος που δεν είναι πλέον ο στρατός, είναι το Ισλάμ», σχολίασε. Και προέτρεψε πως «η ανάλυση μας δεν μπορεί να είναι μονίμως πολιτική. Τί μας συμφέρει τώρα να πούμε; Ότι ο Ερντογάν είναι ισχυρός και επιβάλλεται στη Δύση και κάνει ότι θέλει.

Δεν είναι ισχυρός, όταν συλλαμβάνει 400 αξιωματικούς απο όλα τα σώματα σε μια μέρα, είναι βέβαιο ότι έχει πρόβλημα. Δηλαδή πρέπει με το ζόρι να λέμε εδώ στην Ελλάδα ότι ο Ερντογάν είναι ισχυρός και δυνατός», σχολίασε.

«Όταν συλλαμβάνεις τρείς βουλευτές σου μέσα στο κοινοβούλιο, μπορεί αυτό να το αντέξει η αστική σου τάξη;», κατέληξε.

Θα αλλάξει το καράβι

Για την στάση της Ευρώπης εξέφρασε την πεποίθηση πως στην επόμενη σύνοδο που θα συζητηθεί το θέμα της Τουρκίας θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις.

«Είναι μεγάλο το καράβι και δυσκολεύεται να την κάνει την αλλαγή. Θα την κάνει όμως. Δηλαδή πολιτικά θα αναγνωρίσει ότι πλέον η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για την είσοδο της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και κατόπιν τούτου πρέπει να την αντιμετωπίζει ως εμπορικό εταίρο στον οποίο θα μπορούν να βάζουν κυρώσεις».

Ακούστε όσα είπε η κ. Βούλτεψη στον Flash 99.4

Loading