Ξενογιαννακοπούλου: Μετά τον εμπαιγμό της αύξησης του κατώτατου κατά 2%, ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε ανεπαρκή νέα αύξηση

Η τομεάχρης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατέκρινε τις νέες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και υπογράμμισε την ανάγκη κυβερνητικής αλλαγής για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού

«Τώρα επιβεβαιώνεται ότι η ακρίβεια, που σαρώνει τα νοικοκυριά, δεν είναι παροδικό φαινόμενο, όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης», επισημαίνει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ταυτόχρονα, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει πως «13 μέρες μετά τον εμπαιγμό της αύξησης του κατώτατου μισθού κατά 2%, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ανεπαρκή νέα αύξηση από το Μάιο».

Αναφέρει ότι «η έκρηξη ανατιμήσεων είναι ήδη εδώ και ο κ. Μητσοτάκης, που μέχρι τώρα έλεγε πως δεν αντέχει η οικονομία άλλη αύξηση, τάζει αυξήσεις από Μάιο και βλέπουμε».

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου κάνει λόγο για «εξαγγελίες πανικού», που κάνει «για να συγκρατήσει την οργή των πολιτών και την κατάρρευσή του», αλλά «πέφτουν στο κενό».

Σημειώνει, ακόμη, ότι «μόνη λύση σήμερα είναι η πολιτική αλλαγή, για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, για την κατάργηση της εργασιακής ζούγκλας του κ. Μητσοτάκη και για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας σε ενέργεια και προϊόντα».

Δείτε επίσης: ΚΙΝΑΛ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Στο μέτωπο της πανδημίας, οι απώλειες ζωών είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με την Ευρώπη