Υφ. Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρας: Θέμα πολιτισμού η ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης

Με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα συναντήθηκε ο κ.Κώτσηρας – Δύο άξονες συζήτησης, η ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στα δικαστήρια

Υπουργείο και Περιφέρεια συμφώνησαν να συνεργαστούν στους δύο αυτούς τομείς. «Το θέμα της ψηφιοποίησης της δικαιοσύνης και της επιτάχυνσης της απονομής της είναι ένα ζήτημα που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και ήδη η κυβέρνηση και όλα τα συναρμόδια υπουργεία κάνουν μία πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να υπάρξει βελτίωση των συνθηκών και των λειτουργιών ώστε να επιτύχουμε τον εφικτό και πολυπόθητο στόχο εδώ και αρκετά χρόνια της επιτάχυνσης και της υποστήριξης της δικαιοσύνης για όλη την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο κ. Κώτσηρας.

Ο υφυπουργός τόνισε οτι, σε ότι έχει να κάνει με την προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στα δικαστήρια, υπάρχει ήδη σε ισχύ το εθνικό σχέδιο δράσης για τα άτομα με αναπηρία, το οποίο τέλει υπό τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι ένα θέμα βαθιά κοινωνικό, είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να το βελτιώσουμε πάρα πολύ σύντομα και με επαρκή τρόπο. Είναι θέμα πολιτισμού, είναι θέμα αξιακό και είναι θέμα μείζονος προτεραιότητας για την κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Κώτσηρας.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι αρωγός στην προσπάθεια να προχωρήσει η ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης αξιοποιώντας τους ευρωπαϊκούς πόρους.

«Δεν είναι καθόλου ανεκτό και δεν πρόκειται να είναι από μας ανεκτό το 2021 να υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν μπορούν να μπουν εύκολα στα δικαστήρια», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Δείτε επίσης: Απ. Τζιτζικώστας: 1.036 έργα και δράσεις προϋπολογισμού  2 δισ. ευρώ σε παιδεία, τουρισμό,  αντιπλημμυρικά έργα, ενεργειακά, στον τουρισμό, έργα ΣΔΙΤ, οδικά δίκτυα

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

YouTube
YouTube