Τάνια Κιουμουρτζίδου – Μέλος ΔΣ Κέντρου Πολιτισμού ΠΚΜ : «Τα μνημεία μας αποτελούν πηγή εθνικής υπερηφάνειας»

Τάνια Κιουμουρτζίδου – Μέλος ΔΣ Κέντρου Πολιτισμού ΠΚΜ : «Τα μνημεία μας αποτελούν πηγή εθνικής υπερηφάνειας»

Η κ. Τάνια Κιουμουρτζίδου, ως μέλος ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υπεύθυνη στον Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας για την Κεντρική Μακεδονία, με τις δυναμικές δράσεις και τις πρωτοβουλίες της, αποδεικνύει ότι είναι βαθιά ταγμένη στην ανάδειξη του τόπου και του πολιτιστικού πλούτου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ενεργή και δραστήρια, η οποία δίνει το δικό της αγώνα για την ανάδειξη του πιο πολύτιμου, ίσως, ελληνικού αγαθού, του πολιτισμού, η κ. Τάνια Κιουμουρτζίδου επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης και αποτυπώνει σε δημοσίευσή της τις σκέψεις της.

Αντλώντας έμπνευση από κοινωνικά σπουδαίες μουσειακές δράσεις, που εντάσσονται στο πνεύμα οραματικών προγραμμάτων, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, η κ. Κιουμουρτζίδου δηλώνει ότι «τα μουσεία αποτελούν ένα από τα κατεξοχήν κοινωνικά πεδία μάθησης όπου δημιουργικές ιδέες, συναισθήματα και σχέσεις βρίσκουν χώρο έκφρασης και ανάπτυξης».

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση:

«Επισκέφτηκα το φιλόξενο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για μία ακόμη φορά!!Με ιδιαίτερη συγκίνηση ενημερώθηκα αναλυτικά για τα ευρήματα που ήρθαν στο φως από τις ανασκαφές πριν από τέσσερις δεκαετίες στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Σίνδο, και εκτίθενται εκεί με εξαιρετικό τρόπο και αναλυτικές επεξηγήσεις. Ο αρχαιολόγος του Μουσείου, Χάρης Τσούγγαρης, ο οποίος έχει ασχοληθεί διεξοδικά με ευρήματα από αντίστοιχα αρχαία νεκροταφεία της Μακεδονίας, μου μίλησε για την πολύχρυση αρχαϊκή περίοδο της Μακεδονίας τρεις αιώνες πριν τον Μ. Αλεέξανδρο. Για τους πολυάριθμους νεκρούς εκείνης της εποχής στη Σίνδο, που βρέθηκαν θαμμένοι με τα κράνη και τον οπλισμό τους και τις γυναίκες, που ήταν στολισμένες με απίστευτα περίτεχνα και πολύτιμα κοσμήματα από χρυσό και ασημί. Αλλά και για τις εμπορικές σχέσεις αυτής της πλούσιας κοινωνίας με ολόκληρο τον Ελληνικό κόσμο, από την Αθήνα και Κόρινθο ως τη Ρόδο και την Μ. Ασία. Για λίγη ώρα εμφανίστηκε μπροστά μου ένας χαμένος πολιτισμός του τόπου μας, μια σελίδα της Ιστορίας μας που αξίζει κι αυτή να τη γνωρίσουμε και να τη διδάξουμε στις νέες γενιές».

Δείτε επίσης: Κέντρο Ιστορίας: Αφιέρωμα για τις τέχνες στη Θεσσαλονίκη τον 20ο και τον 21ο αιώνα – Το πρόγραμμα

Loading

Play