ΥΠΕΘΑ: «Ψευδής και ύποπτη» η πληροφορία ότι τουρκικό drone περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ)

ΥΠΕΘΑ: «Ψευδής και ύποπτη» η πληροφορία ότι τουρκικό drone περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών

Για «ψευδή και ύποπτη» πληροφορία κάνει λόγο το υπουργείο

Στην κατηγορηματική διάψευση της πληροφορίας ότι τουρκικό Bayraktar περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών στη Λιβύη το 2020 προέβη το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο κάνει λόγο για «δήθεν πληροφορία» που όπως αναφέρει «στερείται σοβαρότητος, είναι ψευδής και ύποπτη».

Μάλιστα, το υπουργείο σημειώνει ότι «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του όσον αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με αρνητικό αντίκτυπο στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι η δήθεν πληροφορία που αναφέρει πως τουρκικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV) περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών στη Λιβύη κατά το έτος 2020 στερείται σοβαρότητος, είναι ψευδής και ύποπτη.

Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του όσον αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με αρνητικό αντίκτυπο στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια.

Τι ανέφεραν οι πληροφορίες για το τουρκικό drone

Νωρίτερα, η εκπομπή Live News του Mega μετέδωσε ότι η Ελλάδα απέκτησε τουρκικό drone τύπου Bayraktar, που κατέρριψαν Λίβυοι, το 2020. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Έλληνες αξιωματούχοι μετέβησαν στη Βεγγάζη στις αρχές Ιουλίου 2020 και επιθεώρησαν το drone ενώ στη συνέχεια πήραν τμήματα της ατράκτου, τον κινητήρα και τον εγκέφαλο του UAV.

Μάλιστα, κατάφεραν να μεταφέρουν τα μέρη του UAV στην Ελλάδα, όπου μελετήθηκαν από Έλληνες τεχνικούς και μηχανικούς, με τη συνδρομή ειδικών του Ισραήλ, και άντλησαν πληροφορίες για την αντι-drone τεχνολογία που έχει αναπτύξει το ΓΕΕΘΑ.

Δείτε επίσης: «Appodixi»: Η νέα εφαρμογή από την ΑΑΔΕ και το υπουργείο Οικονομικών για έλεγχο γνησιότητας των αποδείξεων

Loading

Play