Διάβημα διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το Υπουργείο Εξωτερικών προς την Άγκυρα με αφορμή την κράτηση και απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας
Κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Τουρκία: Συνεχίζουν οι προκλήσεις – Θα απελάσουν τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας
- Τσεχία: Ο απόστρατος στρατηγός Πετρ Πάβελ νικητής στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών
- Ιράν: Ποινή κάθειρξης άνω των 5 ετών επιβλήθηκε σε υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
- Κάνιε Γουεστ: Άρπαξε κινητό γυναίκας και το πέταξε – Της ζητούσε επίμονα να σταματήσει να τον βιντεοσκοπεί (ΒΙΝΤΕΟ)
- Ο πρόεδρος Ζελένσκι λέει ότι μια Ουκρανή σκοτώθηκε στις επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ
- Τσεχία: Ο απόστρατος στρατηγός Πετρ Πάβελ είναι ο νικητής του β’ γύρου των εκλογών