ΥΠΕΞ για νεκρό στον Έβρο: Η Τουρκία να φυλάει τα σύνορά της

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι το φερόμενο θύμα καθόταν με συγχωριανό του, στην όχθη του ποταμού Έβρου, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο

Το συμβάν εκτυλίχθηκε το Σάββατο, όταν ένας Τούρκος στην συνοριακή περιοχή του Έβρου δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι. Τα τούρκικα μέσα αναφέρουν πως ο πυροβολισμός ήρθε από την ελληνική πλευρά των συνόρων, ενώ η ελληνική πλευρά κάνει λόγο για διακινητές μεταναστών. 

propoli

Μετά από την κίνηση της Άγκυρας να προχωρήσει σε διάβημα και να καλέσει για εξηγήσεις την Επιτεραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στην τουρκική πρωτεύουσα, το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε απάντησή της ως επί του θέματος: 

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading