ΥΠΕΞ Τουρκίας: «Οι αυταπάτες Δένδια… απόδειξη ότι η Ελλάδα προτιμά την ένταση»

«Εάν υπάρχει απειλή στην περιοχή, αυτή η απειλή προκύπτει από τις μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας που αυξάνουν την ένταση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

Σε μία ακόμη πρόκληση εναντίον της ελληνικής πλευράς προέβη το βράδυ της Τρίτης ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «οι αντιτουρκικές δηλώσεις που κάνει σχεδόν καθημερινά ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Δένδιας είναι λαϊκιστικοί και μη ρεαλιστικοί ισχυρισμοί που δεν υπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αυτή η προκλητική ρητορική δεν είναι συμβατή ούτε με τις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε με το πνεύμα των Διερευνητικών επαφών  που έχουμε ξαναρχίσει με την Ελλάδα».

«Αυτές οι αυταπάτες του Δένδια αποτελούν περαιτέρω απόδειξη ότι η Ελλάδα προτιμά την ένταση αναζητώντας βοήθεια από τρίτα μέρη και δημιουργώντας τεχνητές συμμαχίες κατά της Τουρκίας, αντί να επιλύει τα διμερή της ζητήματα και να αναπτύσσει σχέσεις μέσα από έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τη χώρα μας. Οι χώρες με αυτοπεποίθηση δεν επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά», είπε ο Μπιλγκίτς.

«Καλούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά να επιστρέψει στην κοινή λογική και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες, αντί να προβαίνει σε προκλητικές ρητορικές και δραστηριότητες με λαϊκιστικά κίνητρα», κατέληξε ο ίδιος.

Δείτε επίσης: 36.1% ο πληθωρισμός στην Τουρκία αλλά ο Ερντογάν το χαβά του…Βγάζει νέα συνθήματα