Υπουργείο Ανάπτυξης: Δεσμευόμαστε για την προώθηση καινοτομίας με επίκεντρο την κοινωνία

Υπουργείο Ανάπτυξης: Δεσμευόμαστε για την προώθηση καινοτομίας με επίκεντρο την κοινωνία

Η στρατηγική του Υπουργείου Ανάπτυξης εστιάζει στην προώθηση της καινοτομίας και την ενίσχυση των επενδύσεων για την ελληνική οικονομία. Θα προχωρήσουμε στη συνέχεια του έργου μας με τη συνεργασία των δύο νέων υφυπουργών, Αρίστου Δοξιάδη και Λάζαρου Τσαβδαρίδη, καθώς και με την υποστήριξη των γενικών γραμματέων και του προσωπικού του υπουργείου Ανάπτυξης, έχοντας πάντα στο επίκεντρο την κοινωνία. Στόχος μας είναι η εφαρμογή ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα. Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος επεσήμανε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της έρευνας.

Κατά την τελετή παραλαβής των καθηκόντων, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν με στόχο την ολοκλήρωση της στρατηγικής της κυβέρνησης για καινοτομία και εξωστρέφεια. Επιπλέον, θα δώσουμε προτεραιότητα στη διασφάλιση της ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, με στόχο την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού. Ο υπουργός τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της θέσης του Συνηγόρου του Καταναλωτή για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, με στόχο τη διατήρηση θετικού προσημείου στη μάχη αυτή.

Ο Αρίστος Δοξιάδης χαρακτήρισε την πρόταση του πρωθυπουργού ως απροσδόκητη, υπογραμμίζοντας ότι προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και όχι από τον δημόσιο. Εξέφρασε τη δέσμευσή του να επικεντρωθεί στις προκλήσεις που αφορούν την έρευνα και την καινοτομία, αναγνωρίζοντας τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στον τομέα της έρευνας.

Από την άλλη, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης σημείωσε ότι οι κύριοι στόχοι είναι η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και η καταπολέμηση του πληθωρισμού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σαφή και αποτελεσματική δράση. Η πρώην υφυπουργός Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου επισήμανε ότι η πολιτική δεν είναι απλώς μια συγκυρία, αλλά μια συνεχιζόμενη διαδικασία προσφοράς και επιτυχίας.

Η πρώην υφυπουργός Ζωή Ράπτη τόνισε την επιτάχυνση των διαδικασιών για τα ερευνητικά έργα και την αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, διασφαλίζοντας τη σύνδεση της έρευνας με την αγορά. Σημαντικές πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν τη χρηματοδότηση έργων και τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play