ΥΠΠΟΑ: Δρομολογείται το έργο ανάδειξης των ναών Αφαίας και Ελλανίου Διός στην Αίγινα

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Περιφέρεια Αττικής δρομολογούν το έργο «Αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου και φωτισμός ανάδειξης ναών Αφαίας και Ελλανίου Διός».

Το έργο συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, και στην οποία συμμετείχαν ο γ.γ. Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, η αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Βασιλική Μπόγρη και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

propoli

«Σε συνέχεια της απόφασης – Νοέμβριος 2017 – για τη “Διατύπωση σύμφωνης γνώμης του ΥΠΠΟΑ για την υλοποίηση από την Περιφέρεια Αττικής του έργου Άναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου και φωτισμός ανάδειξης ναών Αφαίας και Ελλανίου Διός Δήμου Αίγινας, Περιφέρειας Αττικής”, αλλά και του ελέγχου που διενεργήθηκε για την επικαιροποίηση της μελέτης, όπως ζητήθηκε το Νοέμβρη 2019 από την Περιφέρεια Αττικής και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο 2020, αποφασίστηκε το θέμα της κατανομής της υλοποίησης των επιμέρους έργων, τα οποία προβλέπονται από την μελέτη, να εισαχθεί για την κατά νόμον γνωμοδότηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, της 26ης Αυγούστου 2020», δήλωσε το υπουργείο.

Την Τρίτη 25 Αυγούστου, στη συνάντηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, πρόκειται να συζητηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ενημερώνει το ΥΠΠΟΑ.

Δείτε ακόμη:

Υπ. Πολιτισμού: Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Loading