Ζέτα Μακρή για μαθητή με φούστα: «Ο βουλευτής Κρίτων Αρσένης προσδιόρισε ως τρανς ανήλικο μαθητή»

Κόντρα των δυο βουλευτών με αφορμή το περιστατικό με τον μαθητή

Η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή μίλησε στη βουλή και απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη σχετικά με το περιστατικό απομάκρυνσης του μαθητή από το σχολείο επειδή φορούσε φούστα.

«Ζούμε στην εποχή που δε ζητάμε τα παιδιά να τηρούν κανόνες, αλλά να μην τους παραβιάζουν. Και οι στοιχειώδεις ενδυματολογικοί κανόνες που δεν αναιρούν τον αυτοπροσδιορισμό, οφείλουν να γίνονται σεβαστοί», είπε μεταξύ άλλων η κ. Μακρή.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, χαρακτήρισε ως «τρανς» τον ανήλικο μαθητή κάτι που εξόργισε την Υφυπουργό η οποία στην απάντησή της δήλωσε πως είναι συγκλονισμένη.

«Είμαι συγκλονισμένη γιατί ένας βουλευτής προσδιορίζει έναν ανήλικο μαθητή 12 ετών ως τρανς, όταν εκείνος ουδέποτε προσδιόρισε έτσι τον εαυτό του. Η μητέρα του δηλώνει περήφανη μητέρα αγοριού! Με πόση ευκολία βουλευτής κοινοβουλίου προσδιορίζει ο ίδιος ένα παιδί ανήλικο που αναζητά τα όριά του, εσείς του βάζετε ταμπέλα; Αυτό δε δημιουργεί ανησυχία;»

Απαντώντας ο βουλευτής του ΜεΡΑ25 επέμεινε λέγοντας «Εμένα δε με τρομάζει το γεγονός ότι μπορεί να είναι τρανς μαθήτρια. Εσάς σας τρομάζει σαν πολιτική ηγεσία; Αν έχει γίνει λάθος, να ζητήσουμε συγγνώμη. Αν δεν υπήρχε η κατακραυγή θα κινούνταν οι διαδικασίες; Όχι».

Δείτε επίσης: Συγχαρητήρια επιστολή της Μαρίας Σπυράκη στο νέο Πρόεδρο της ΚΕΕΕ, Γιάννη Μασούτη