Ζωή με κουπόνια… Ή κουπόνια για ζωή;

Αυτό ήταν. Μπήκε ταβάνι στην αξία της ζωής μας. 22€ το μήνα για τρόφιμα. Μια καλλωπισμένη έκπτωση της ποιότητας ζωής

1 Νοεμβρίου 2017 – Μητσοτάκης: «Δεν θέλουμε ανθρώπους εξαρτημένους απο επιδόματα. Θέλουμε ανθρώπους που θα πάρουν ξανά την ζωή τους στα χέρια τους #axizoume_kalytera »

propoli

20 Δεκεμβρίου 2022 – Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Επιδότηση ρεύματος, επιδότηση θέρμανσης, επιδότηση ενοικίου, Fuel Pass, Food Pass, καλάθι του νοικοκυριού, καλάθι Χριστουγέννων, καλάθι του Άη Βασίλη.

«Από τον ερχόμενο Φεβρουάριο και για 6 μήνες η Πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα super market, αλλά και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων: Φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία», ήταν η τελευταία ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Και ενώ θα περιμέναμε η πολιτική ηγεσία να ντρέπεται που η χώρα έχει ανάγκη από το Food Pass για να επιβιώσει, αντιθέτως το φορά στο πέτο με καμάρι.

Και για τους καχύποπτους, να τονίσουμε ότι τα χρήματα από το Market Pass θα προέλθουν «από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων πετρελαίου. Των Βαρδινογιάννη και Λάτση».

Αυτό ήταν. Μπήκε ταβάνι στην αξία της ζωής μας. 22€ το μήνα για τρόφιμα. Μια καλλωπισμένη έκπτωση της ποιότητας ζωής

Κάτι πρόσκαιρα ψίχουλα που πέφτουν από το μεγάλο τραπέζι και μαζευόμαστε όλοι από κάτω με ανοιχτά στόματα. Προτιμάμε τα επιδόματα ακριβώς όπως έχουμε αρκεστεί στα μερεμέτια.

Και το παραδέχομαι, υπάρχουν άτομα του κύκλου μου που θεώρησαν πολύ σωστή την τελευταία παρέμβαση του κυβερνώντος κόμματος. Εκπαιδευτήκαμε σε αυτό. Στο λίγο, στο επιδοματικό, στο “κάλλιο πέντε και στο χέρι”, στο να αρπάζω αντί να επενδύω. Στα κοντόφθαλμα, μίζερα, δανεικά όνειρα.

«-Πλήρωσες ΔΕΗ;

-Όχι.

-Γιατί δεν πλήρωσες ΔΕΗ;

Γιατί πλήρωσα κινητή και τα δυο μαζί δεν βγαίνω».

Και η ζωή συνεχίζει να κυλά. Τουλάχιστον έχουμε τα κουπόνια. Ζωή με κουπόνια.

Τις πταίει;

Είναι η πελατειακή σχέση του ελληνικού κράτους με τους ψηφοφόρους ηλίθιε!

Την οποία συνεχίζει να θρέφει με το όνειρο του βολέματος. Το όνειρο του χαμηλότοκου δανείου, των επιδομάτων, των κρατικών επιχορηγήσεων, της ήσσονος προσπάθειας.

Ελλάδα 2.0 – Επιδοματική πολιτική – Επιδοματική ζωή

Δείτε επίσης: Σταϊκούρας: «Ανοικτό το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων – 700 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στους πολίτες σήμερα και αύριο»

Loading