Ζωή Ράπτη: Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, πρότυπο σύνδεσης έρευνας και επιχειρηματικότητας

Ζωή Ράπτη: Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, πρότυπο σύνδεσης έρευνας και επιχειρηματικότητας

«Στηρίζουμε, με κάθε διαθέσιμο τρόπο, όσους σχεδιάζουν το αδύνατο σήμερα, για την Ελλάδα του αύριο».

Η υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη επισκέφτηκε το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ) και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους Βασίλη Λουκόπουλο και Βασίλη Παπασωτηρόπουλο για τις αναπτυξιακές δράσεις που προγραμματίζονται. «Το Πάρκο αποτελεί ζωντανό παράδειγμα του πώς η σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα δημιουργεί νέες ευκαιρίες και θέσεις εργασίας». Σήμερα, στο ΕΠΠ λειτουργούν περισσότερες από 45 εταιρείες, 2 Κέντρα Ικανοτήτων, το Ερευνητικό Ινστιτούτο ΙΝΒΙΣ και 8 Innovation Hubs, με τη συμμετοχή πάνω από 150 επιστημόνων υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

Οι εταιρείες που φιλοξενούνται, κυρίως ελληνικές, έχουν αντικείμενο την Πληροφορική, τη Μικροηλεκτρονική, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τις Βιοεπιστήμες. Η πλειοψηφία τους παρουσιάζει σημαντική εξωστρέφεια, με περισσότερες από 30 διεθνείς πατέντες και πάνω από 40 έργα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης ύψους 30 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια.

Η υφυπουργός επισκέφτηκε επίσης το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων και το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής, υπογραμμίζοντας τη σημασία τους για την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών προκλήσεων. Ως υπεύθυνη για την Έρευνα και την Καινοτομία, δήλωσε: «Η Πολιτεία στηρίζει πρωτοβουλίες που οδηγούν την Ελλάδα στην αιχμή της τεχνολογίας και της βιώσιμης ανάπτυξης».

Επιπλέον, ανακοίνωσε επενδύσεις σε νέα κτίρια και χρηματοδοτήσεις έργων που στοχεύουν στην ψηφιακή μεταρρύθμιση της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η κ. Ράπτη συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, ενημερώθηκε για έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και συζητήθηκε η πρόταση δημιουργίας νέου ερευνητικού κέντρου στη Δυτική Ελλάδα.

Loading

Play