Βούτσης: «Στη ΔΕΘ οριοθετήθηκε μια νέα σελίδα για τη χώρα»

Βούτσης: «Στη ΔΕΘ οριοθετήθηκε μια νέα σελίδα για τη χώρα»

«Οι πολιτικοί αρχηγοί είναι υποχρεωμένοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους για το σήμερα και το αύριο», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Νίκος Βούτσης, ένα 24ωρο μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ.

Ειδικά, δε, για όσα εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής τονίζει ότι «στη ΔΕΘ οριοθετήθηκε μία νέα σελίδα για τη χώρα, μία νέα μέρα καλύτερη, με λιγότερες δεσμεύσεις και με μεγαλύτερη ευχέρεια για την αποκατάσταση των αδικιών».

«Εντός του 2019 όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις»

«Από 1ης Οκτωβρίου ξεκινάει η τελευταία σύνοδος κατά το Σύνταγμα της παρούσας περιόδου της Βουλής, η οποία είναι προεκλογική, με την έννοια ότι θα υπάρξουν εντός του 2019 όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις.

Τρεις μέσα στο 2019. Άρα, εκ των πραγμάτων, κάθε πολιτικός αρχηγός, πόσο μάλλον ο πρωθυπουργός, είναι υποχρεωμένος να ξετυλίξει το συνολικό αφήγημα για το τώρα, για το πριν τις εκλογές και για το μετά. Αλίμονο αν κάθε χρόνο αυτά που εξαγγέλλονται έχουν μόνο τον χρονικό ορίζοντα μερικών μηνών. Εδώ μιλάμε για μία νέα φάση, μετά τα μνημόνια, οριοθετήθηκε με σαφήνεια μία άλλη ημέρα για τη χώρα, καλύτερη, με λιγότερες δεσμεύσεις, με μεγαλύτερη ευχέρεια για αποκατάσταση αδικιών και αναδιανομή» ανέφερε ο κ. Βούτσης μιλώντας στον Τύπο.

Για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού επισήμανε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο από αυτά που εξαγγέλθηκαν που μπορεί να πει κανείς ότι δεν έχει μεγάλη σημασία για την κοινωνία μας και για συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες που βρέθηκαν σε αδυναμία». Επίσης, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κάτι επιπλέον που να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα και να παραπέμπει σε παροχολογία».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι «με άνεση θα περάσει, εφόσον έρθει και εφόσον έχουν γίνει όλα τα προαπαιτούμενα, από την παρούσα σύνθεση της Βουλής». Αλλά και για τα σχετικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται παρατήρησε πως οι εντάσεις που δημιουργούνται, από πλευράς ποσότητας, είναι όλο και μικρότερες, με δεδομένο ότι φωτίζονται και εξηγούνται πλευρές αυτής της συμφωνίας πολύ θετικές για το μέλλον της χώρας μας στην περιοχή και πρόσθεσε ότι μπορούν να συρρικνωθούν πάρα πολύ μέχρι να φτάσουμε στην ψήφιση στη Βουλή.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «δημοψήφισμα γίνεται όταν έχει κάτι να δώσει η χώρα, όμως ως προς αυτήν τη συμφωνία η Ελλάδα παίρνει αποσαφήνιση ότι θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία και όχι Μακεδονία και δεν υπάρχει κανένας λόγος από την πλευρά μας, που έχουμε την ελληνική κεντρική, δυτική και ανατολική Μακεδονία να θέτουμε τέτοια ζητήματα».

Loading