Εντατικό “φροντιστήριο” στους “πρωτάρηδες” της ΝΔ

Εντατικό “φροντιστήριο” στους “πρωτάρηδες” της ΝΔ

Του Γιάννη Χαβιανίδη

Εντατικό “φροντιστήριο” στους “πρωτάρηδες” βουλευτές της ΝΔ κάνει η Πειραιώς, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αποφευχθούν λάθη τα οποία μπορούν να “θολώσουν” την κομματική και κυβερνητική εικόνα.

Οι νεοεκλεγέντες βουλευτές της πλειοψηφίας κάθισαν στα έδρανα της γερουσίας και ενημερώθηκαν από τους εμπειρότερους (Σταύρο Καλαφάτη ως Γραμματέα της Κ.Ο., Γιάννη Τραγάκη ως τον παλαιότερο βουλευτή του κόμματος και Κώστα Τασούλα ως πρόεδρο της Βουλής), για τα “πρέπει” και “δεν πρέπει” κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής τους θητείας.

Η πρώτη οδηγία που έλαβαν είναι πως η παρουσία τους στη Βουλή είναι υποχρεωτική. “Οφείλετε να είστε εδώ και όχι στις εκλογικές σας περιφέρειες” ήταν η σχετική προτροπή, ενώ τους ξεκαθάρισαν πως δεν θα πρέπει να καταθέτουν τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια διότι “περνούν λάθος μήνυμα στην κοινωνία”. Επίσης τους ζήτησαν να βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τους υπουργούς, μήνυμα που ερμηνεύτηκε από πολλούς ως “συμβουλή” προς τα μέλη της κυβέρνησης να έχουν ανοιχτές τις πόρτες των υπουργικών τους γραφείων.

Αυτού του είδους το… φροντιστήριο κρίθηκε αναγκαίο τόσο από την Πειραιώς, όσο και από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο λόγος είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει πως ο κομματικός μηχανισμός πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση λειτουργώντας ως “πολιτικός βηματοδότης”. Να μεταφέρουν, δηλαδή, οι βουλευτές στα υπουργεία τα μηνύματα της κοινωνίας, ώστε μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες οι υπουργοί να προχωρούν στην παραγωγή πολιτικής που θα είναι προς όφελος των πολιτών.  “Το κόμμα δεν θα είναι μόνο φυτώριο πολιτικού δυναμικού, αλλά και προβληματισμού!” ήταν η χαρακτηριστική αναφορά.

Στη λογική αυτή, στην Πειραιώς είναι αποφασισμένοι να δώσουν ρόλο και λόγο και στις κομματικές οργανώσεις του εξωτερικού. Το σκεπτικό είναι απλό.  Όχι μόνο γιατί οι απόδημοι Έλληνες πρέπει να ενταχθούν περισσότερο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, αλλά και γιατί οι εντός των συνόρων μπορούν να διδαχθούν από τις εμπειρίες των ομογενών μας.

Δίνουν βαρύτητα στην ασφάλεια

Πέρα από τις σχέσεις κόμματος-κυβέρνησης, στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη στελέχη των κρατικών θέσεων. Χθες έγινε γνωστό ότι νέος διοικητής της ΕΥΠ ορίστηκε ο Παναγιώτης Κοντολέων, ο οποίος θα στελεχώνεται από τρεις υποδιοικητές. Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές η ΕΥΠ θα εκσυγχρονιστεί , ενώ σε θέσεις “κλειδιά” θα τοποθετηθούν πρόσωπα που διαθέτουν τεχνοκρατική επάρκεια και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να παράγουν έργο.

Στην ίδια λογική αποφασίστηκε ότι Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στο γραφείο του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος. Ο συγκεκριμένος πέραν της μεγάλης εμπειρίας έχει και αδιαμφισβήτητες ικανότητες, όπως γίνεται αντιληπτό από το βιογραφικό του.  Ενδεικτικά διετέλεσε Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ, Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης και Διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ενώ έχει υπηρετήσει ως Ναυτικός Ακόλουθος στην Άγκυρα.

Loading

Play