Θανάσης Θεοχαρόπουλος : «Ο κυβερνητικός λαϊκισμός του Ζαππείου»

Θανάσης Θεοχαρόπουλος : «Ο κυβερνητικός λαϊκισμός του Ζαππείου»

Για ένα άνευ προηγουμένου κυβερνητικό σόου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σχολιάζοντας την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο και τα όσα εκτυλίχθηκαν εκεί.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπενθυμίζει ότι ο πρωθυπουργός υπέγραψε διαρκή λιτότητα για τα επόμενα χρόνια και σημειώνει πως «και η κοροϊδία έχει τα όριά της».

Και καταλήγει: «Τελικά η σημερινή δεν ήταν μια απλή φιέστα, αλλά ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη για το γεγονός ότι η κρίση είναι βαθιά, όχι μόνο οικονομική, αλλά κυρίως κοινωνική και πολιτισμική».

 Ολόκληρη η ανακοίνωση του Θανάση Θεοχαρόπουλου:

«Το σημερινό άνευ προηγουμένου κυβερνητικό σόου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα περιείχε όλα. Διχαστικός πολωτικός λόγος, πανηγυρισμοί και θριαμβολογίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, βαρύγδουπες δηλώσεις του τύπου “η Ελλάδα επιστρέφει στους Έλληνες” που συνοδεύονταν από μία εσωστρεφή ρητορική για τους “τεχνοκράτες τους ξένους”. Και όλα αυτά ενώ ο ίδιος ο κ. Τσίπρας υπέγραψε διαρκή λιτότητα για όλα τα επόμενα χρόνια και τριμηνιαία εποπτεία από τους “ξένους”! Έχει και η κοροϊδία τα όρια της!

Είχαμε δε και αναφορές του κ. Τσίπρα για “έντιμη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που λοιδωρήθηκε από τις παλιές δυνάμεις του πολιτικού συστήματος”. Προφανώς κατατάσσει τον κ. Καμμένο στις νέες δυνάμεις του πολιτικού συστήματος! Ο κυβερνητικός εταίρος δεν άργησε παρά μόνο λίγα λεπτά για να επιβεβαιώσει τον πρωθυπουργό, χωρίζοντας τους Έλληνες “σε πραγματικούς πατριώτες και μη” και μιλώντας για “μαύρο μέτωπο της πολιτικής”. Ένας βαθιά διχαστικός λόγος που έρχεται από το παρελθόν, αποτελεί αιτία της κρίσης και είναι μακριά από τις ανάγκες του σήμερα για εθνική συνεννόηση.

Τελικά η σημερινή δεν ήταν μια απλή φιέστα, αλλά ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη για το γεγονός ότι η κρίση είναι βαθιά, όχι μόνο οικονομική αλλά κυρίως κοινωνική και πολιτισμική και ότι η έξοδος από αυτήν δεν είναι μία εύκολη υπόθεση καθώς απαιτεί όχι μόνο πολιτική αλλαγή αλλά και ρήξεις με κατεστημένες νοοτροπίες και συμπεριφορές».

Loading