«Ο Δήμος Αμαρουσίου χάνει διαρκώς το “τρένο των χρηματοδοτήσεων”»

«Ο Δήμος Αμαρουσίου χάνει διαρκώς το “τρένο των χρηματοδοτήσεων”»

Για «καταφανέστατη αστοχία» και «διάλυση της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου» κάνει λόγο η Περιφέρεια Αττικής σε ανακοίνωσή της, με αφορμή δήλωση της διοίκησης του δήμου, όπου φαίνεται να αγνοεί ότι η Περιφέρεια έχει εγκρίνει 1,8 εκ. ευρώ για βρεφονηπιακό σταθμό στην περιοχή Ψαλίδι και έχει πιστώσει μεγάλα κονδύλια για τις ανάγκες της πόλης που μένουν αναξιοποίητα.

Το Μαρούσι βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας της Περιφέρειας με τα χρηματοδοτούμενα από ίδιους πόρους, έργα υποδομής στη βόρεια Αθήνα, προσθέτει η Περιφέρεια συμπληρώνοντας ότι «Η υλοποίηση τους, όπως έχει αρκετές φορές επισημανθεί, καθυστερεί με υπαιτιότητα των διοικούντων τον Δήμο».

Συγκεκριμένα: «Εδώ και 25 μήνες δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, όχι το έργο, αλλά η διαδικασία δημοπράτησης μιας σημαντικής αντιπλημμυρικής παρέμβασης στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, χρηματοδοτούμενη από την Περιφέρεια με 1,9 εκ. ευρώ. Εδώ και 17 μήνες οι διοικούντες δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει, ενσωματώνοντας και τις αναγκαίες τεχνικές συμπληρώσεις, τη μελέτη για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, που αύξησαν από 6,3 σε 10,6 εκ. ευρώ τη χρηματοδότηση που την εγκρίναμε δύο φορές! Δεν έχουν αποξηλωθεί οι αυθαίρετες κατασκευές και δεν έχει απομακρυνθεί το παράνομο αμαξοστάσιο πίσω από την εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου στο ρέμα Σαπφούς, στο ύψος της οδού Αγίου Αθανασίου, παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων. Χρειάστηκαν 5 χρόνια για την κατασκευή δικτύου ομβρίων στον Παράδεισο Αμαρουσίου μέχρι να οριστικοποιηθεί η μελέτη με την παραδοχή ότι απαιτείται να γίνει πρόσθετο έργο με εκτιμώμενη πρόσθετη δαπάνη 1,4 εκ. ευρώ».

Συνεπώς αποκλεισμός του Αμαρουσίου από τις χρηματοδοτήσεις έργων υποδομής της Περιφέρειας δεν υφίσταται, τονίζει η Περιφέρεια και προσθέτει ότι «οι διοικούντες το Μαρούσι μάλλον πρέπει να αναζητήσουν τους υπεύθυνους για απραξία και καθυστερήσεις… στον καθρέπτη» καθώς χάνουν διαρκώς τα «τρένα των χρηματοδοτήσεων» είτε προέρχονται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, είτε από Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) είτε από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Play