Σ. Μάνος: «Δεν καταλαβαίνουμε ότι χρειάζονται επενδύσεις»

Σ. Μάνος: «Δεν καταλαβαίνουμε ότι χρειάζονται επενδύσεις»

Τις απόψεις του για το μέλλον του Ποταμιού, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash radio 99.4 και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο πρώην υπουργός του ελληνικού κοινοβουλίου, Στέφανος Μάνος.

«Έχω εκφράσει την άποψη πρόσφατα σε μια συνάντηση που είχε κάνει το Ποτάμι ότι θα ήταν χρήσιμο να συνεχίσει τη δράση του το κόμμα. Υπήρχαν αμφιβολίες για το αν θα συνεχίσει τη δράση του και εγώ απλά είπα ότι κατά την άποψή μου, σε τέτοιες συνθήκες θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει ένα κόμμα το οποίο επιμένει να λέει την αλήθεια, αδιαφορώντας για τις συνέπειες», ξακαθάρισε από την πλευρά του ο Σ. Μάνος.

«Σε τέλμα η οικονομία»

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών λόγω κυρίως των κόκκινων δανείων, ο Σ. Μάνος, τόνισε ότι όχι μόνο οι τράπεζες αλλά «όλα τα προβλήματα με την οικονομία εμφανίζονται λίγο πολύ άλυτα. Είμαστε 10 χρόνια σε μια μίζερη κατάσταση. Είμαστε σε στασιμότητα, σε τέλμα. Είναι απίστευτο αυτό και ο ελληνικός λαός δείχνει μια απόλυτη απάθεια απέναντι σε αυτή τη κατάσταση. Υπάρχουν μερικοί που έχουν πληγεί βαρύτατα και μερικοί που έχουν στραπατσαριστεί. Πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι, είδαν και αποείδαν και σηκωθήκαν και φύγαν. Περίπου 600.000 νέοι ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό. Είναι χασούρα αυτό για μας εδώ και εμείς είμαστε στάσιμοι».

Όσον αφορά το ποια θα ήταν η λύση για την ανακίνηση της οικονομίας, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «χρειάζονται» ξένες επενδύσεις, τις οποίες ωστόσο διώχνουμε εμείς. «Εμείς ως ελληνικός λαός δεν δείχνουμε ότι θέλουμε να γίνουν αυτά τα πράγματα. Δεν έχουμε ξεσηκωθεί ποτέ να πούμε ότι πρέπει να γίνουν οι επενδύσεις. Δεν το καταλαβαίνουμε. Μας ξεπερνάει αυτό, και η Ελλάδα καταρρέει».

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 650 ευρώ, ο Σ. Μάνος τόνισε ότι την ίδια ώρα στο δημόσιο οι εργαζόμενοι παίρνουν 780 ευρώ. «Κανονικά θα έπρεπε στον ιδιωτικό τομέα να πληρώνονται καλύτερα, όχι χειρότερα. Κανονικά θα έπρεπε η κυρία Αχτσιόγλου να δώσει μεγαλύτερο μισθό στον ιδιωτικό τομέα ή αν θέλετε να υπάρχει δικαιοσύνη, θα έπρεπε να μειώσει σημαντικά τον μισθό στο δημόσιο».

Loading

Play