Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του επί σειρά ετών στελέχους του, Στέφανου Ιωακειμίδη, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το συλλυπητήριο μήνυμα του κόμματος αναφέρει τα εξής:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά με θλίψη τον Στέφανο Ιωακειμίδη και εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Ο Στέφανος Ιωακειμίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1942. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός και Οικονομικές Επιστήμες στο ΑΠΘ. Διετέλεσε Πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του Πολυτεχνείου και συμμετείχε στο ιδρυτικό συνέδριο της ΕΦΕΕ και υπεύθυνος του κλιμακίου Θεσσαλονίκης.
Υπήρξε μέλος της ΕΔΑ, είχε ενεργό συμμετοχή στο παράνομο ΚΚΕ και, με την επιβολή της δικτατορίας, πέρασε αμέσως στην αντίσταση, που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, και το στήσιμο του παράνομου τυπογραφείου της Αυγής στη Θεσσαλονίκη. Τον Αύγουστο του 1968, συλλαμβάνεται και ανακρίνεται στη διεύθυνση της Αστυνομίας στον Βαρδάρη, κρατείται για μέρες σε υπόγειο κελί της τότε οδού Πρίγκηπος Νικολάου, βασανίζεται στο Τρίτο Σώμα Στρατού και περνάει από δίκη. Ύστερα από φυλάκιση πολλών μηνών στις φυλακές του Επταπυργίου, εξορίζεται στη Σαμοθράκη, όπου επρόκειτο να μείνει μέχρι τα τέλη του 1971.
Κατά τη Μεταπολίτευση, στην Αθήνα πλέον, ασχολείται με το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού και, πρωτίστως, με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, όπου, για πάνω από τριάντα χρόνια, επρόκειτο να τιμηθεί με την εμπιστοσύνη των μηχανικών και να καταλάβει ανώτατα αξιώματα, όπως Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής, Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ κ.ά. Είχε επίσης εκλεγεί μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Ενώσεων Μηχανικών και Ταμίας του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθνικών Ενώσεων Μηχανικών. Παράλληλα, υπήρξε μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού από την ίδρυσή του, διετέλεσε δε επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.
Σε όλη του τη ζωή, παρέμεινε δραστήριο μέλος του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς, του Συνασπισμού και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ».