Εσείς, με την εμπειρία του Σχεδίου Ανάν που μετέτρεπε την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο και δούρειο ίππο της Τουρκίας στη ΕΕ, γνωρίζετε πολύ καλά ότι η μη λύση είναι προτιμότερη από μια κακή λύση. Και τούτο είναι επίκαιρο, καθώς επικυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, μια εθνικά επώδυνη υποχώρηση από πάγιες ελληνικές θέσεις» τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, όταν κλήθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Κύπριων Λάρισας κ. Ντίνο Αυγουστή να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση του Συλλόγου για το νέο έτος.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τοποθέτησή του είπε μεταξύ άλλων ότι «ο κυπριακός ελληνισμός είναι από τα πιο αδικημένα κομμάτια του έθνους, καθώς παρά τους αγώνες του για την ελευθερία και την Ένωση με τη Μητέρα Πατρίδα δεν κατέστη εφικτή η ενσωμάτωσή του στον εθνικό κορμό. Και μετά την τουρκική εισβολή και την κατοχή σχεδόν του μισού εδάφους της Μεγαλονήσου, το κυπριακό παραμένει για 45 χρόνια χαίνουσα εθνική πληγή. Αλλά εσείς, με την εμπειρία του Σχεδίου Ανάν που μετέτρεπε την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο και δούρειο ίππο της Τουρκίας στη ΕΕ, γνωρίζετε πολύ καλά ότι η μη λύση είναι προτιμότερη από μια κακή λύση. Και τούτο είναι επίκαιρο, καθώς επικυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, μια εθνικά επώδυνη υποχώρηση από πάγιες ελληνικές θέσεις. Η Ελλάδα, για πρώτη φορά εκχώρησε μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, που είναι το βασικό όχημα του σκοπιανού αλυτρωτισμού. Η χώρα μας δεν είχε κανένα λόγο να είναι επισπεύδουσα. Η άλλη πλευρά αντιμετώπιζε τον κίνδυνο διάλυσης. Οι εταίροι και σύμμαχοί μας αντιδρούν στην ρωσική επιρροή στη βαλκανική. Επομένως, εύστοχα ειπώθηκε από τον Κώστα Καραμανλή ότι η Ελλάδα ήταν η μονή που δεν είχε λόγο να βιάζεται. Δυστυχώς, δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του βέτο του Βουκουρεστίου.
Χαίρομαι γιατί στην Κύπρο δεν κυριαρχεί στην πολιτική ζωή το εθνικό μας σαράκι της διχόνοιας. Χάρις στην συνεννόηση η Κύπρος που μπήκε μετά από εμάς στα μνημόνια βγήκε σε τρία χρόνια κι εμείς χρειαστήκαμε πάνω από οχτώ χρόνια για να ολοκληρώσουμε τα προγράμματα και μάλιστα με βαριές υποθήκες και δεσμεύσεις για πολλά χρόνια.
Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι ειρηνική και να φέρει την πολύπόθητη λύση στο κυπριακό!».