Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Εκθέσεις, εικαστικά δρώμενα, θεατρικές παραγωγές, κινηματογράφος και άλλα, συμπεριλαμβάνονται στη σημερινή πολιτιστική ατζέντα της

Τον «Καρυοθραύστη» του Τσαϊκόφσκι παρουσιάζει από σήμερα το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε νέα χορογραφία του διευθυντή του, Κωνσταντίνου Ρήγου, και σε μουσική διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη. Στις 7.30 μ.μ. (Κυριακή 6.30 μ.μ.), Συγγρού 364. 

propoli

Νέους τίτλους, γιορτινές προσφορές, δώρα και εκπτώσεις έως 70% περιλαμβάνει το μπαζάρ των εκδόσεων Καπόν που ξεκινάει σήμερα στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ και στο kaponeditions.com και διαρκεί έως τη Δευτέρα. Από τις 9 π.μ., Πλουτάρχου 22. 

Την Ενάτη του Μπετόβεν παρουσιάζει σήμερα και αύριο στο Μέγαρο Μουσικής η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Σολίστ, οι Ελένη Καλένος, Μπάρμπαρα Κόσελ, Μάριο Τζεφίρι, Δημήτρης Τηλιακός. Διευθύνει ο Μίχαελ Κίτσον. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Δέκα χρόνια μετά την έκθεση «Doric/Δωρικός Ρυθμός», την πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα του έργου του Σον Σκάλι, του σημαντικότερου ίσως εκπροσώπου της αφαιρετικής ζωγραφικής σήμερα, το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την αναδρομική του έκθεση «Επιβάτης». Από τις 10 π.μ., Πειραιώς 138.

Το θεατρικό έργο «Η Βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν)» του Γκιγιέρμο Καλντερόν ανεβαίνει στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού, σε σκηνοθεσία Λητώς Τριανταφυλλίδου. Παίζουν οι Νατάσα Εξηνταβελώνη, Λίλα Μπακλέση και Αγγελική Πασπαλιάρη. Στις 8.30 μ.μ., Ευμολπιδών 13. 

Η Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης και η Μάρθα Φριντζήλα ανεβαίνουν στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου για μια σειρά εμφανίσεων με τα αγαπημένα τραγούδια του κορυφαίου λαϊκού δημιουργού. Στις 10.30 μ.μ., Θαρύπου 37.

Δείτε επίσης: Χριστουγεννιάτικη συναυλία: Στις 19/12 στο σταθμό ΣΥΝΤΑΓΜΑ του Μετρό

Loading