Πατρινό Καρναβάλι 2022: Χωρίς παρελάσεις αλλά με «ελεγχόμενες» εκδηλώσεις – Τι λέει ο δήμαρχος στο politic.gr

Αν και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο κορονοϊός χάλασε τα σχέδια για τις μεγαλειώδεις καρναβαλικές παρελάσεις της Πάτρας, το εορταστικό πνεύμα δεν θα λείψει από ντόπιους και επισκέπτες, καθώς το «πρόγραμμα» είναι γεμάτο εκδηλώσεις και εορτασμούς για μικρούς και μεγάλους, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης μιλώντας στο politic.gr.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

propoli

«Το καρναβάλι θα υπάρχει μέσα στην πόλη. Έχουμε καρναβαλικές εκδηλώσεις με άλλες μορφές, που θα δίνουν ζωντάνια στον κόσμο», είπε ο κ. Πελετίδης, σημειώνοντας πως οι εκδηλώσεις, που έχουν ξεκινήσει ήδη από αρχές Φεβρουαρίου, έχουν μαζική, αλλά ελεγχόμενη συμμετοχή και γίνονται σε ανοιχτούς χώρους, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα για την Τσικνοπέμπτη (24/2) διαμορφώνεται ως εξής:

11:00-15:00 Μουσικά δρώμενα στην πλατεία Νόρμαν

10:00-13:00 Μουσικό Άρμα στην Παραλία

11:00-14:00 57ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού

18:00-21.00 Μουσικό Άρμα και δρώμενα πολιτιστικών συλλόγων στην Άνω Πόλη

21.00 Ανακοίνωση βραβείων του διαγωνιστικού μέρους του 14ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς», στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας: www.carnivalpatras.gr

Αναφερόμενος στους φετινούς επισκέπτες της περιόδου, είπε πως «είναι λιγότεροι από ότι παλαιότερα, αλλά υπάρχει μία κίνηση που θα αποκρυσταλλωθεί αυτές τις μέρες», ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως την επόμενη χρονιά οι καρναβαλικές παρελάσεις θα επιστρέψουν για να φέρουν την χαρά στην πόλη, αλλά και σε φοιτήτριες και φοιτητές που επί τρία χρόνια είναι στην Πάτρα, χωρίς να έχουν βιώσει το καρναβάλι, όπως ήταν στην pro-covid εποχή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Δείτε επίσης: Βαγγέλης Γερμανός: Τι είπε για το MeToo, τις δηλώσεις του Ρουβά για τον Λιγνάδη και το πρόβλημα υγείας που πέρασε (vid)

Loading