ΠΟΜΙΔΑ: Αντιδράσεις για τη μείωση ενοικίου λόγω κορονοϊού

351
ΠΟΜΙΔΑ: Αντιδράσεις για τη μείωση ενοικίου λόγω κορονοϊού
Την έντονη αντίδραση της ΠΟΜΙΔΑ προκάλεσε η μείωση ενοικίου κατά 40% για τις πληττόμενες επιχειρήσεις από την πανδημία του κορονοϊού.

Μπορεί το συγκεκριμένο μέτρο να προσφέρει μία σημαντική «ανάσα» στις επιχειρήσεις, ωστόσο οι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν «ηθικά ανεπίτρεπτο» η συγκεκριμένη βοήθεια να «υφαρπάζεται από τις τσέπες των ιδιοκτητών».

«Η απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% σε όλους τους πληττόμενους κλάδους της οικονομίας (και όχι μόνο σε όσες επιχειρήσεις έκλεισαν μετά από κρατική εντολή) αποτελεί μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που συνιστά πρόκληση και εμπαιγμό για τους ιδιοκτήτες ακινήτων», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΜΙΔΑ και προσθέτει:

«Είναι αναμφισβήτητη η ανάγκη των επιχειρήσεων να μειώσουν τα κόστη (και τα ενοίκια που καταβάλλουν) σε μια περίοδο που η οικονομική δραστηριότητα έχει παγώσει. Πρώτη η ΠΟΜΙΔΑ αναγνώρισε την ανάγκη αυτή. Εκείνο που είναι ηθικά ανεπίτρεπτο, είναι η βοήθεια προς τις επιχειρήσεις να υφαρπάζεται από τις τσέπες των ιδιοκτητών. Λες και οι ιδιοκτήτες ζουν σε έναν άλλο κόσμο που δεν υφίσταται συνέπειες από τον κορονοϊό».

Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 25% ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

Μάλιστα, αφού «επισημαίνει με μεγάλη λύπη ότι τέτοιου είδους συμπεριφορά δεν μας αξίζει», η ΠΟΜΙΔΑ προτείνει μία λύση για την αποκατάσταση της ζημίας των ιδιοκτητών ακινήτων.

Συγκεκριμένα, προτείνει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 25% για όλους τους φορολογουμένους, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που θα κατορθώσουν να είναι φέτος συνεπείς στην πληρωμή του».

Δείτε ακόμη:
Έρχεται ρύθμιση για την επέκταση της έκπτωσης του 40% στο ενοίκιο και στις επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν με κυβερνητική εντολή