Πώς λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον καιρό του κορονοΐού

197
Πώς λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον καιρό του κορονοΐού
Πώς λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον καιρό του κορονοΐού
Οι κατευθύνσεις οι οποίες έχουν δοθεί από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι προβληματισμοί που κυριαρχούν σε όλες τις οργανώσεις μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι πώς μπορούν να βοηθήσουν στις συνθήκες του κορονοΐού, καταρχάς στα ζητήματα της αλληλεγγύης.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Είτε μέσω των υπαρκτών δομών της «Αλληλεγγύης για Όλους», είτε πηγαίνοντας στους, κατά τόπους, δημάρχους, ρωτώντας τους εάν υπάρχει ανάγκη στήριξης στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», σε εθελοντική βάση και παίρνοντας όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις, βάζοντας εθελοντές να εργάζονται σε γραμμές 24ωρης επικοινωνίας για ηλικιωμένους ανθρώπους.

Είτε, επίσης, μετατρέποντας και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις συνοικίες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των υπόλοιπων πόλεων σε μικρές αυτοσχέδιες δομές, όπου δεν υπάρχουν τέτοιες.

Η έμφαση δίνεται στην προστασία των δεκάδων χιλιάδων μελών του κόμματος, πολύ περισσότερα από όσα ήταν πριν έξι μήνες κι ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται μέσω του www.isyriza.gr.

Η κομματική λειτουργία, εξάλλου, συνεχίζεται κατά βάση μέσω τηλεδιασκέψεων.

Όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου, που ήταν προγραμματισμένο για τα μέσα Μαΐου, δεν υπάρχει ακόμα κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα

Το βέβαιο είναι, πάντως, ότι η εμπειρία του κορονοΐού θα ενσωματωθεί στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως παραδέχονται υψηλόβαθμες κομματικές πηγές, αυτό απαιτεί αρκετή δουλειά, φαντασία και πολιτική τόλμη.