Πρόκληση Ερντογάν: συγκρίνει τους Έλληνες με τους ναζί!

195
Τουρκία: Επιστρέφει στην κανονικότητα από 1η Ιουνίου
Πρόκληση δίχως προηγούμενο από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνέκρινε τους Έλληνες με τους ναζί!

Μπορεί οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ηγέτη και άλλων στελεχών της τουρκικής κυβέρνησης να αποτελούν σύνηθες φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο αυτήν τη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεπέρασε κάθε όριο.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, AKP, ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε εικόνες παρόμοιες με εκείνες που είχαν δημοσιευτεί τις προηγούμενες ημέρες σε τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης –και είχαν χαρακτηριστεί «fake news» από την ελληνική κυβέρνηση- και σχολίασε:

«Βλέπουμε ότι αυτά που έκαναν οι Έλληνες είναι παρόμοια με αυτά που έκαναν οι ναζί, δεν έχουν καμία διαφορά»!

Καθησυχαστικός για τον κοροναϊό ο Ερντογάν

Παράλληλα, ο ηγέτης της γειτονικής χώρας αναφέρθηκε και στο πρώτο επισήμως επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στην Τουρκία, λέγοντας

«Ένα ή περισσότερα κρούσματα δεν θα πρέπει να θεωρούνται επιδημία. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός εισήλθε στη χώρα μας. Υπήρχε υψηλή πιθανότητα για κάτι τέτοιο και συνέβη. Αυτή είναι η μόνη εξήγηση για αυτό το μεμονωμένο περιστατικό αυτή τη στιγμή. Τώρα πρέπει να οργανώσουμε τη ζωή μας λαμβάνοντας τα αναγκαία προληπτικά μέτρα. Πρόκειται για εθνικό κίνδυνο, τα μέτρα πρόληψης είναι απλά».

Δείτε ακόμη: Σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με τουρκική ακταιωρό ανοικτά της Κω