Πρώτες εικόνες από τη σειρά “Small Axe” του Στιβ ΜακΚουίν

74

Το BBC έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες της δραματικής σειράς εποχής “ Small Axe” που γυρίζει ο Άγγλος σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας “ 12 Years A Slave”, Στιβ ΜακΚουίν.

Στη σειρά, η οποία έχει θέμα την κοινότητα μεταναστών από τις Δυτικές Ινδίες στο Λονδίνο τις δεκαετίες 1960 – 1980, πρωταγωνιστούν η Λετίσια Ράι και ο Τζον Μπογιέγκα.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και σεναριογράφος δήλωσε ότι η σειρά έξι επεισοδίων θα προβάλλει την ιστορία της κοινότητας στην καρδιά του Λονδίνου για τρεις δεκαετίες, αρχής γενομένης από την ομιλία του Ίνοχ Πάουελ το 1968 που έγινε γνωστή ως “Ποταμοί Αίματος”.

Η σειρά εστιάζει στο μικρό εστιατόριο The Mangrove που άνοιξε το 1968 στο Ladbroke Grove, ως τόπος συντροφικότητας και φιλίας, έγινε η καρδιά της κοινότητας και με την πάροδο των χρόνων, ένα σημείο ανάφλεξης αντίστασης.

Ο τίτλος της σειράς προέρχεται από τη τζαμαϊκανή ρήση που έγινε γνωστή από το τραγούδι Small Axe του άλμπουμ Burnin του Μπομπ Μάρλεϊ του 1973: «Αν είσαι το μεγάλο δέντρο, είμαστε το μικρό τσεκούρι» για τις περιθωριακές ή αδύναμες φωνές εναντίωσης που μπορούν να αμφισβητήσουν επιτυχώς πιο ισχυρές.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.