Σ. Λαζαρίδης: «Το μέλλον είναι μπροστά μας»

28
Σ. Λαζαρίδης: «Το μέλλον είναι μπροστά μας»
INTIME
«Η άνοδος του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι δικαιολογημένη. Η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ σε σχέση με το ΑΕΠ είναι πολύ πίσω σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο κοντά στο 1/3. Το μέλλον είναι μπροστά μας», δήλωσε πριν από λίγο στο Bloomberg ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου, Σ. Λαζαρίδης, σε ερώτηση για την άνοδο κατά 42% του Γενικού Δείκτη.

Όπως συμπλήρωσε, η άνοδος σχετίζεται με την πολιτική που ακολουθείται και τις προσπάθειες των τραπεζών να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια. Πρόσθεσε, επίσης, ότι τα επιτόκια των ομολόγων του Δημοσίου και τα ελληνικά εταιρικά ομόλογα μειώνονται ταχύτατα.

Αναφερόμενος στο 14ο Συνέδριο της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο, είπε πως οι ξένοι επενδυτές ήταν περισσότεροι από το 2013 και το ενδιαφέρον μεγαλύτερο.

Σε ερώτηση για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία λόγω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ- Κίνας, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι οι επιπλοκές στην Ευρώπη επηρεάζουν και την ελληνική οικονομία, αλλά η Ελλάδα διαθέτει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, ενώ είναι πιο έτοιμη η οικονομία να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες.

Ερωτώμενος για τη συγκέντρωση στο χώρο των χρηματιστηρίων, είπε ότι τα στοιχεία (data) έχουν μεγάλη αξία και κατά τη γνώμη του τα χρηματιστήρια πρέπει να έχουν δίκτυα που να συνδυάζουν διαφορετικές περιοχές ανά τον κόσμο. «Τα δίκτυα είναι ένα μέρος των συγχωνεύσεων», είπε και ανέφερε τη συμμετοχή της ΕΧΑΕ στην αναδιοργάνωση του χρηματιστηρίου του Κουβέιτ και την ηλεκτρονική αναβάθμιση του χρηματιστηρίου του Λιβάνου.