«Σας καλώ να καταθέσετε το 50% του μισθού σας»

248
Το σχέδιο Μητσοτάκη για την επιστροφή στην κανονικότητα
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Σε κάλεσμα προς τους υπουργούς, τους υφυπουργούς και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να παραχωρήσουν το 50% του μισθού τους για δύο μήνες, με σκοπό την ενίσχυση του λογαριασμού κατά του κορονοϊού, προέβη ο πρωθυπουργούς Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους, τονίζοντας πως η πολιτική ηγεσία πρέπει να δώσει το παράδειγμα στους πολίτες για τον αγώνα που γίνεται ώστε να αναχαιτιστεί ο ρυθμός εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.

Σε μία συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του Κορονοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19.

Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Είμαι σίγουρος ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα».