Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη – Τσίπρα

25
Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη - Τσίπρα
INTIME
Στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έφτασε λίγο πριν τις 12:00 ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς που θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της ενημέρωσης που θα κάνει ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή τους στις ΗΠΑ, τα ελληνοτουρκικά αλλά και την κατάθεση του εκλογικού νόμου.

Υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα στο γραφείο του στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης τού ευχήθηκε «καλή χρονιά». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρώτησε στη συνέχεια τον κ. Μητσοτάκη πότε επέστρεψε από τις ΗΠΑενώ τον προέτρεψε να πίνει πολύ νερό και να κάνει γυμναστική για να ξεπεράσει το jet lag.

Η ατζέντα του Κ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Στη συνάντηση που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να αναδείξει τους παράγοντες της αμερικανικής ηγεσίας που στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις. Θα δώσει έμφαση στα όσα είπαν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, αλλά και στη συνάντησή που είχε με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι.

Επιπλέον θα παρουσιάσει τις βασικές συζητήσεις για επενδυτικές πρωτοβουλίες αμερικανικών κεφαλαίων στην Ελλάδα, τα οφέλη που θα έχουν εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων από την υλοποίηση του αγωγού EastMed, αλλά και τις συζητήσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες.